Een prima bankje, menen de vaste 'bankzitters' van de Zwaanse Brug. Tussen hen in burgemeester Mark Buijs. (Foto: Peter de Koning)
Een prima bankje, menen de vaste 'bankzitters' van de Zwaanse Brug. Tussen hen in burgemeester Mark Buijs. (Foto: Peter de Koning) Foto: Peter de Koning

Veelbesproken bank bij Zwaanse brug terug in straatbeeld

Senioren gelukkig met 'goei benkske'

PETER DE KONING

,,Een goei benkske. Het zit prima, met extra steun in de rug." De senioren die vaak samen komen bij het bankje op de Zwaanse Brug zijn tevreden. Het nieuwe bankje, gistermiddag onthuld, bevalt uitstekend.

Het 'dossier benkske' startte afgelopen najaar, toen medewerkers van de gemeentelijke afdeling Openbare Werken het bankje verwijderden voor onderhoud. De ouderen waren onaangenaam verrast. Maar het toeval hielp een handje. 's Middags wandelden burgemeester Mark Buijs en wethouder Eric van den Broek door het centrum en dat was voor de ouderen een mooie kans om hun probleem direct aan te kaarten. Ze maakten een afspraak voor nader overleg, onder het genot van een smakelijke chocoladebol. Die aanpak bleek te werken. Sinds gisteren staat er een nieuw bankje van metaal en hardhout, aan de overkant van de straat.

,,We hadden in het begin niet in de gaten dat het zo belangrijk was voor jullie", sprak de burgemeester gistermiddag. ,,Toen we dat beseften, was voor ons duidelijk: het bankje moet terug. Ik mag dan nu wel het 'lintje knippen', het meeste werk is natuurlijk verzet door wethouder Eric van den Broek. Het is erg jammer dat hij vanwege ziekte er nu niet bij kan zijn." Na een kwartiertje uitproberen trakteerde de burgemeester nogmaals op chocoladebollen, om daarmee het dossier definitief te sluiten.