Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, musicalsterren?

De première van Jesus Christ in Concert komt steeds dichterbij. Nog minder dan een maand en dan stroomt de voormalige Heilig Hartkerk in Boxtel viermaal vol voor de Boxtelse uitvoering van de bekende rockopera Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Niet alleen doen tientallen volwassenen mee, de cast bestaat ook uit zo'n 35 kinderen. Brabants Centrum peilde de stemming bij negen musicalsterren van de Angelaschool.

Hoe zijn jullie bij deze rockopera betrokken geraakt? Hanna: ,,Mijn moeder acteert ook in Jesus Christ in Concert en het leek me leuk om ook mee te doen." ,,Alle ouders van alle schoolkinderen hebben een mailtje gehad, zodat je je kon aanmelden", vult Lonne aan.

Hebben jullie al eerder opgetreden in een voorstelling? ,,De meesten van ons hebben al een beetje ervaring met musicals", vertelt Fay. ,,Ik heb met Maud in 'Het Narrenschip' gespeeld in het Jeroen Bosch Arts Centre." Ellen volgt musicallessen en Luza, Lonne, Pleun en Hanna deden mee aan een theatervoorstelling in kasteel Stapelen.

Hoe vaak repeteren jullie? ,,De meesten van ons repeteren elke zaterdag", vertelt Fenne. ,,Met Merel, Jomme en Fay oefenen we ook elke woensdagavond met de volwassenen", zegt Lisa. ,,Wij hebben een iets grotere rol en moeten samen met Jezus en Judas op het podium." De anderen maken deel uit van het volk. ,,Wij spelen soms bedelende kinderen, mogen soms door de kerk rennen maar doen ook spelletjes", vertelt Pleun.

Wat vinden jullie het mooiste liedje? ,,What's the buzz", roepen de meiden in koor. ,,Maar ook Hosanna is erg gaaf", knikt Hanna.

Kijken jullie uit naar de première? Eensgezind knikken de musicalsterren ja. Ze verheugen zich op vier uitverkochte voorstellingen én de generale repetitie waar heel veel kinderen komen kijken. ,,Ik hoop wel dat de kachel brandt als we optreden. Tijdens het repeteren vind ik het erg koud", grinnikt Ellen.

FOTO RECHTS: Even in de klas van meester Abel oefenen voor Jesus Christ in Concert en samen 'What's the buzz' zingen. Staand v.l.n.r. Luza, Fay, Fenne, Maud en Hanna, zittend Lonne, Ellen, Lisa en Pleun. (Foto: Peter de Koning).