NIEUWE EVENEMENT OP LIEMPDS LANDGOED

Velder biedt onderdak aan Jacht & Buitenleven

Landgoed Velder is het decor van de zesde editie van het evenement Jacht & Buitenleven. Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus wordt Velder omgetoverd tot een fair waar allerlei aspecten die hiermee te maken hebben worden gepresenteerd. De organisatie is in handen van de ondernemers Igor Timmermans en Mathijs Beaumont van Jacht & Lifestyle in Aarle-Rixtel.

'Weg van de hectiek van alledag, naar buiten het veld in'. Dat is een van de motto's van Jacht & Buitenleven dat volgens Timmermans van een bescheiden evenement in het Beursgebouw in Eindhoven is uitgegroeid tot een belevenis voor jong en oud. ,,Vorig jaar hebben we op het terrein van het Autotron in Rosmalen zo'n zesduizend bezoekers getrokken, op termijn hopen we op landgoed Velder richting tienduizend te gaan."

Met compagnon Beaumont is Timmermans door de familie Van Boeckel uitgenodigd om Jacht & Buitenleven naar Liempde te halen. ,,Velder is een prachtig landgoed met een bijzondere jachtgeschiedenis en past dus prima in ons concept. Het terrein is omgeven door bossen, is prima gedraineerd en biedt volop parkeergelegenheid. Al gauw zaten we op één lijn met de familie Van Boeckel en ook in het gemeentehuis is enthousiast gereageerd."

GAMEFAIR

Jacht & Buitenleven is geen klassieke beurs. Timmermans: ,,Denk meer aan een Engelse gamefair waar veel aanbieders van jacht- en buitenartikelen vertegenwoordigd zijn, maar waar veel te beleven is zoals demonstraties met honden en roofvogels, maar ook schapen drijven. Rondom de demonstratievelden richten we plekken in waar stands staan. We richten een culinair dorp in met buitenkeukens waar een gevarieerd aanbod verkrijgbaar is, van een driegangenmenu tot een broodje gezond."

Het aanbod omvat verder demonstraties met terreinwagens. Ook wordt een schietsimulator opgesteld en kunnen bezoekers meedoen aan een schietclinic. Een slager verzorgt wildslachtdemonstraties.

De organisatoren willen in de verdere uitwerking van het programma samenwerken met lokale aanbieders, waaronder producenten van streekartikelen en aanbieders van accommodaties, zoals bed & breakfasts. ,,Op tal van fronten willen we lokale koppelingen tot stand brengen, maar we willen ook een dagje beleving aanbieden dat mensen van heinde en verre moet verleiden om te komen genieten op Velder."

De kaartverkoop van Jacht & Buitenleven start 1 mei. Later dit jaar biedt Velder onderdak aan culinair evenement Slowlands (2-3 september) en circustheaterfestival Circo Circolo (22-30 oktober).