Afbeelding
Foto: Mirror Images

VOORJAARSCONCERT IN OISTERWIJK

Gildenbonds treedt op met Jeugd Fanfare Orkest

De Gildenbondsharmonie verzorgt zondag 28 februari een gezamenlijk optreden met het befaamde Nationaal Jeugd Fanfare Orkest in Oisterwijk. Beide muziekgezelschappen staan die dag in cultureel centrum Tiliander en worden ondersteund door drie getalenteerde solisten.

Het voorjaarsconcert in Tiliander maakt deel uit van de serie Verrassende Ontmoetingen die in de regio wordt gehouden. De Gildenbondsharmonie uit Boxtel is ditmaal aan de beurt en wordt geleid door dirigent Arjan Gaasbeek. Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest wordt gedirigeerd door Danny Oosterman. De solisten die hun medewerking verlenen aan het concert zijn Jonie Pijpers op klarinet, Rodin Rosendahl op euphonium en Pelle van Esch op bastrombone. De presentatie is in handen van Peter van Schilt.

Met de ouverture 'Dichter und Bauer' van Franz von Suppé opent de Gildenbondsharmonie het concert. Pijpers voegt zich vervolgens bij het orkest voor de uitvoering van 'Concerto for Clarinet' van Oscar Navarro. Pijpers studeerde aan Fontys Conservatorium bij Jan Cober en Lars Wouters van den Oudenweijer. Naast haar werk als klarinetlerares speelt ze ook als solo- en es-klarinettiste bij Koninklijke Harmonie O&U Beek en Donk en in het Arundo Kwintet. Met 'Fleodrodum' van Eric Swiggers besluit de Gildenbondsharmonie het gedeelte voor de pauze.

JONGE MUSICI

Het tweede programmaonderdeel wordt verzorgd door het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Dit muziekgezelschap bestaat uit de meest getalenteerde jonge musici van het land die via een jaarlijkse auditie worden toegelaten. Het voornaamste doel van deze selecte groep is de promotie van Nederlandse blaasmuziek in binnen- en buitenland.

Het orkest behaalde in de loop der jaren grootse resultaten. De fanfare heeft in alle toonaangevende muziekcentra opgetreden en werkt regelmatig mee aan radio- en tv-uitzendingen. Dirigent Oosterman is een grote inspiratiebron voor de jonge musici. Op de lessenaars staan werken van Anton Bruckner, Gordon Jacob, Edward Elgar en Philip Sparke.

Kaarten voor het voorjaarsconcert in Tiliander kosten 15 euro en zijn te bestellen via telefoonnummer (013) 522 07 43 of e-mail: info@tiliander.com. De uitvoering in Oisterwijk begint om 14.30 uur.

FOTO ONDER: Het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest treedt zondag 28 februari op met de Gildenbondsharmonie in cultureel centrum Tiliander aan de Spoorlaan in Oisterwijk. (Foto: Mirror Image).