TITELSTRIJD IN BESLISSENDE FASE

Taverbo Sabo 3 wint in tafeltennistopper BRTC

De tafeltennissers van Taverbo Sabo 3 hebben maandag een voorschot genomen op het kampioenschap. In de topper tegen nummer drie Sabo Boxtel won de koploper met 7-3 en daardoor is de titel binnen handbereik.

Omdat het seizoen nog maar enkele speeldagen telt, was deze wedstrijd van groot belang. Taverbo Sabo 3 ging voortvarend van start door de eerste drie enkelspelen te winnen. Dave van Wijck won van Ad van Weert en Uschi Meeuwis en Daan de Koning waren te sterk voor Hans van Weert en Wim van Aarle.

Pas in het dubbelspel konden Ad en Hans van Weert het eerste punt voor Sabo Boxtel op het scorebord laten zetten. Van Weert en Van Aarle wonnen elk nog slechts één partij van Meeuwis, maar verder liet Taverbo Sabo 3 het niet komen. Van Wijck en De Koning bleven beide ongeslagen en liepen vier punten op de concurrent uit.

Nummer twee Rembrandt had een slechte dag. De wedstrijd tegen middenmoter Taverbo Sabo 4 eindigde in een teleurstellend gelijkspel. Ad Brekelmans verloor twee partijen van Peter de Rooij en onverwacht van Toon van Geel. Samen met Hans Stoker ging ook het dubbelspel voor Brekelmans verloren. Erik van der Schoot hield de schade enigszins beperkt door twee uitstekende overwinningen op Raymond de Boer en Toon van Geel. Stoker was ook goed voor twee zeges, zij het dat die pas in de laatste beslissende vijfde game tot stand kwam. Voor Taverbo Sabo 4 was Peter de Rooij de grote man met drie overwinningen en een aandeel in de winst in het dubbelspel met Raymond de Boer: 5-5.

MATCHWINNAAR

Taverbo Sabo 1 kon als nummer vier op de ranglijst het meest profiteren van de missers van de nummers twee en drie en won van De Dommel. Alleen Ad de Man kon in de laatste partij in de laatste beslissende vijfde game met 13-11 tegen Frans van Dun het enige punt op het wedstrijdformulier krijgen. Teamgenoten Wim Jansen en Ad van Lier bleven met lege handen staan. Voor Taverbo Sabo Boxtel bleven Ronald van Dael en Hans van Haaren ongeslagen.

In de wedstrijd tussen De Firma Fotografie en Rotsvast moest blijken of de eerstgenoemde ploeg de laatste plaats kon verlaten. Bat Boys was immers vrij en kon op de ranglijst gepasseerd worden. Rotsvast wilde echter van geen wijken weten en om een plek in de middenmoot in het vizier te houden. Geerta Pluut was met drie overwinningen en met winst in het dubbelspel de matchwinnaar. Omdat Bart Theeuwes en Jan Don ook nog een punt konden bij laten schrijven, bleef Rotsvat met 6-4 aan de goede kant van de score.

De Firma Fotografie moet in de resterende partijen van de onderste positie zien te geraken. Henk en Jordy van de Laak en Stef Schellekens doen er alles aan, maar met nog maar enkele wedstrijden te spelen zal dit nog een hele toer worden. Volgende week kan de eerste stap in de goede richting worden gezet; dan staan de wedstrijd tegen Bat Boys op het programma.

Uitslagen maandag 15 februari

Taverbo Sabo 3 - Sabo Boxtel         7-3

Taverbo Sabo 4 – Rembrandt 5-5

Firma Fotografie – Rotsvast 4-6

Taverbo Sabo 1 - De Dommel 9-1