Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VERBOUWING SPPILL-BOERDERIJ BARRIERWEG LIGT OP SCHEMA

Twaalf kuub beton in Liempdsen Herd

De verbouwing van D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg in Liempde verloopt vlot. Een team van enthousiaste vrijwilligers werkt wekelijks aan de realisatie van een bezoekerscentrum en hoopt rond de jaarwisseling klaar te zijn. Vanochtend werd in alle vroegte twaalf kuub beton voor de vloer gestort en ging de klus een nieuwe fase in.

Onder regie van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) wordt in en om de vroegere dorpsboerderij in het hart van Liempde een plek gecreƫerd die bezoekers van nationaal landschap Het Groene Woud op weg helpt. Ook is er ruimte voor vergaderingen en kleine conferenties en komen er enkele werkplekken. ,,We werken elke dinsdag met vakkundige vrijwilligers aan dit project", vertelt Jan van Lierop. Hij fungeert met Jan Habraken als werkvoorbereider. ,,Ons clubje bestaat uit mensen die gepensioneerd zijn en tijd hebben om hun vakkennis te gebruiken bij deze verbouwing. We metselen, timmeren, maken trappen, storten beton. Tja, we doen bijna alles zelf..."

Het resultaat mag er zijn, ook al moet er nog veel gebeuren. Van Lierop: ,,Binnen wordt in de stal een bezoekerscentrum gemaakt. De goei kamer krijgt zijn uitstraling weer terug, net zoals ook d'n herd weer in oude luister wordt hersteld. Ook het erf gaan we aanpakken. We gaan een put, een bakhuis, een klompenmakershuisje en een poepdoos bouwen." (Foto: Peter de Koning).