Gehuld in regenpakken en warme kleding trotseerden driehonderd wandelaars de natte sneeuw tijdens de Midwintertocht van wandelsportvereniging De Keistampers. (Foto: Albert Stolwijk).
Gehuld in regenpakken en warme kleding trotseerden driehonderd wandelaars de natte sneeuw tijdens de Midwintertocht van wandelsportvereniging De Keistampers. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Wandelaars trotseren regen en natte sneeuw

'Het bleek een échte midwintertocht'

Het slechte weer weerhield wandelaars er zondag niet van de Midwintertocht van wandelsportvereniging De Keistampers te lopen. De fanatieke deelnemers legden respectievelijk 7,12 en 30 kilometer af. Voorzitter Riekie de Punder was tevreden met de driehonderd inschrijvingen. Ook al was dat de helft minder dan vorig jaar.

De Punder wijt de lage opkomst aan het slechte weer, de vakantieperiode en carnaval. ,,We kijken hoopvol uit naar volgend jaar. Carnaval valt dan later." De voorzitter is desondanks zeer tevreden. ,,Het bleek een échte midwintertocht. 's Ochtends hebben we nog een route verlegd omdat deze onbegaanbaar was."

De deelnemers genoten van het unieke natuurschoon dat de omgeving van Boxtel te bieden heeft. Via De Geelders, Gasthuiskamp en Vossenholen liepen zij richting Gemonde om uiteindelijk via De Hogert en Dommeldal weer bij het startpunt te belanden.

Wensambulance

WSV de Keistampers zamelt dit jaar geld in voor WensAmbulance Brabant. Zondag verkochten de leden glühwein en veilden een regenpak en bodywarmer. ,,Dat konden de deelnemers wel gebruiken", lachte De Punder. De opbrengst van de actie wordt pas later dit jaar bekend gemaakt als de opgehaalde bedragen van de 45e avondvierdaagse en de Kampinatocht bekend zijn.