Taverbo/Sabo 2 na twee duels al in degradatienood

TAFELTENNIS

Al na twee speelronden lijkt degradatie uit de hoofdklasse voor het tweede team van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo onafwendbaar. In Breda ging de Boxtelse ploeg met maar liefst 9-1 keihard onderuit tegen Belcrum. Taverbo/Sabo 3 had een Houdini-act nodig tegen titelconcurrent The Back Hands maar redde uiteindelijk het vege lijf: 5-5.

Het eerste team van Taverbo had in de hoofdklasse A een rustweekend, maar in de hoofdklasse B moest Taverbo 2 vol aan de bak. Nadat in de eerste speelronde al een 7-3 nederlaag was geleden tegen Never Despair moest er vrijdagavond in en tegen Belcrum absoluut een resultaat worden gehaald tegen een ploeg die op papier redelijk gelijkwaardig zou moeten zijn aan Taverbo.

Niets bleek echter minder waar. Alleen aanvoerder Jasper van der Aa wist een partij winnend af te sluiten. Erik Mangnus en invaller Maarten Kerkhof kwamen er nauwelijks aan te pas, al had Mangnus in zijn laatste partij van de dag toch nog bijna een puntje gepakt. Enkele matchpoints waren echter niet aan hem besteed. Dankzij dit resultaat staat Taverbo stijf onderaan en heeft het nu al een wonder nodig om aan het eind van het seizoen niet af te moeten dalen naar de eerste klasse.

Op dat niveau leverde Taverbo 3 zaterdag in Sint-Willebrord een knappe prestatie. De ploeg leek in de topper tegen The Back Hands op een kansloze nederlaag te worden getrakteerd. Na vier partijen stond het 4-0 voor de thuisploeg. De Boxtelse formatie liet echter zien over een opmerkelijke dosis veerkracht te beschikken. Van de resterende zes partijen gingen er maar liefst vijf naar Taverbo waardoor de ploeg toch nog met een gelijkspel terug naar huis kon. Kerkhof boekte een knappe overwinning op de Willebrordse kopman Danny Roks. Bart van Hedel en clubkampioen Stefan Bernhardt wonnen ieder twee partijen. Hierdoor doet Taverbo volop mee in de strijd om het kampioenschap en een plekje in de hoofdklasse.

JEUGD

Voor alle jeugdteams van Taverbo stond zaterdag een thuiswedstrijd op het programma.

Het eerste jeugdteam begon goed tegen Stiphout. Dani de Rooij had maar drie games nodig om het eerste punt binnen te halen. In de partijen die hierop volgden, kregen de jongens echter geen grip meer op het spel van de tegenstander. In de vijfde wedstrijd wist Lars de Laat echter het tij te keren door deze na een 2-0 achterstand in games toch om te zetten in winst. Dani de Rooij en Sjoerd van Heerebeek voegden hier in de daaropvolgende partijen een punt aan toe. Helaas lukte het Dani niet om de laatste wedstrijd te winnen en er een gelijkspel uit te slepen en moesten de jongens met een nipt verlies genoegen nemen.

Het derde jeugdteam wist het succes van twee weken geleden vast te houden en met royale cijfers te winnen van Rally uit Wijk en Aalburg. Sanne van der Schoot en Max van Dongen wonnen al hun wedstrijden, Sawan Mooren wist hier nog twee punten aan toe te voegen. Ook de punten van de dubbel werden door Sanne en Max in Boxtel gehouden. Doordat Tios '51 in Tilburg belangrijke punten liet liggen, delen Tios '51 en Taverbo nu de eerste plaats in het klassement met 17 punten uit twee wedstrijden. Bovendien voert Max de persoonlijke ranglijst aan met louter gewonnen wedstrijden.