Koen Pillot en Dirk Struycken. (Foto: Anne Struycken).
Koen Pillot en Dirk Struycken. (Foto: Anne Struycken). Foto: Annelieke van der Linden

ZONDAG 21 FEBRUARI

Boxtels concert
in teken van
'Winterreise'

Het protestants kerkje aan de Clarissenstraat te Boxtel vormt zondag 21 februari het decor voor een bijzonder concert. Dirk Struycken (zang) en Koen Pillot (piano) brengen vanaf 14.00 uur Winterreise van componist Franz Schubert ten gehore.

De cyclus van 24 liederen is gebaseerd op de gedichten van Wilhelm Müller waarin wordt beschreven hoe een man op kousenvoeten midden in de nacht zijn geliefde verlaat om vervolgens sterk verlangen naar haar uit te spreken en op reis te gaan. ,,De liefde voor Schubert heeft ons bij elkaar gebracht. Samen zijn we deze onderneming aangegaan", laat Struycken weten. ,,Het was pittig omdat we beide amateurs zijn wat betreft de uitvoering van het stuk."

Kaarten kosten 7,50 euro in de voorverkoop en zijn te bestellen bij Dirk Struycken, e-mail dirk.struycken@ziggo.nl en Koen Pillot, e-mail koenpillot@ziggo.nl. Op de dag zelf kosten toegangsbewijzen 10 euro en kunnen ze voor aanvang bij de protestantse kerk worden afgehaald.


Opbrengst collecte

De collecte voor de Hersenstichting, die van 1 tot en met 6 februari in Boxtel werd gehouden, heeft een bedrag van 1.586,51 euro opgebracht. De stichting zette in Boxtel zeventien collectanten in die langs de deuren gingen. De Hersenstichting zet zich in voor mensen met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer hersenletsel, dementie en autisme.