Taverbo 3-tafeltennisser Max van Dongen in actie tijdens een van de zaterdag in Boxtel gespeelde wedstrijden. Zijn team won met royale cijfers van Rally uit Wijk en Aalburg. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

COMPLETE OFF-DAY TRICOLORES

Volharding geeft ODC keiharde afstraffing

ODC heeft er elk seizoen wel zo'n wedstrijd bij dat het helemaal niet loopt en dat er op vreemde bodem tegen een grote nederlaag wordt opgelopen. Dit keer gebeurde dat in Vierlingsbeek waar met maar liefst 6-1 van Volharding werd verloren. Zeker, Volharding beschikt over een goed voetballend team en staat na vijftien wedstrijden niet voor niks bovenaan. Maar ODC maakte het de tegenstander wel heel erg gemakkelijk.

Op papier zou de wedstrijd tussen Volharding en ODC een interessant duel kunnen worden tussen de nummer twee en de nummer vijf op de ranglijst in de tweede klasse H. Van een echte wedstrijd was op het kunstgras in Vierlingsbeek echter niet lang sprake. Al in de eerste minuut lag de bal in het net achter doelman Coen Hermans. Dat gebeurde na een scrimmage voor het Boxtelse doel waarbij de tricolores steeds een stapje te laat waren en Tim Brouwer namens de gastheren uiteindelijk de trekker overhaalde: 1-0.

moeiteloos

ODC had weinig in te brengen en na een kwartier stond het 2-0. Vanaf rechts mocht Roel Gerrits opkomen en de bal voor het doel brengen waarna iedereen van ODC stond toe te kijken hoe Kevin Reijnders van dichtbij binnenschoot. De thuisploeg was behalve voetballend beter ook veel feller, waardoor vrijwel elke tweede bal voor Volharding was.

Na ruim een halfuur spelen kreeg Volharding een vrije trap rond de zestien na een onnodige overtreding van een ODC-speler. Reijnders trapte de bal vervolgens via een Boxtels been achter Hermans: 3-0. Eén minuut later stond de hele Boxtelse defensie te slapen toen een voorzet vanaf links bij Pepijn van Geenen terecht kwam die moeiteloos de vierde van de middag kon binnen tikken.

EER REDDEN…

Na de pauze veranderde er weinig, al had ODC in de 58e minuut een penalty moeten krijgen toen Volharding-keeper Job Vullings Ido Pijnenburg binnen het strafschopgebied torpedeerde. Tot ieders verbazing deed de scheidsrechter niks en gaf hij een corner.

Een paar minuten later leed ODC rond de middenlijn slordig balverlies en lobde Wouter Evers de bal van ver over de uitgekomen Hermans in het doel: 5-0. Direct vanaf de aftrap redde Pijnenburg de spreekwoordelijke eer voor ODC (5-1). Maar het was niet de laatste treffer van de middag want een kwartier voor tijd maakte Van Geenen er nog 6-1 van.

Volharding is na de overwinning op ODC koploper geworden in de tweede klasse H. De Boxtelse ploeg zakt naar de achtste plaats op de ranglijst.

Zondag 21 februari krijgt ODC de kans om zich te revancheren. Sparta '25 komt dan op bezoek in Boxtel. Het duel in sportpark Molenwijk begint om 14.30 uur.