Partycentrum De Adelaar werd zaterdag voor eventjes omgetoverd tot een pokerroom. Tientallen deelnemers streden om de titel van Boxtelse pokerkampioen en hoopten zich te plaatsen voor de landelijke finale. (Foto: Albert Stolwijk).
Partycentrum De Adelaar werd zaterdag voor eventjes omgetoverd tot een pokerroom. Tientallen deelnemers streden om de titel van Boxtelse pokerkampioen en hoopten zich te plaatsen voor de landelijke finale. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Spelers beproeven geluk in De Adelaar

Pokeraars spelen voor de eer en kampioenstitel

Lonneke Hoondert

Dat het bij pokeren heel snel kan vriezen of dooien, bleek wel tijdens de Boxtelse voorronde van het open Nederlands kampioenschap. Na slechts een half uur spelen, moest een behoorlijk aantal deelnemers al de speeltafel verlaten. In partycentre De Adelaar werd voor het eerst een pokertoernooi georganiseerd waar 62 pokeraars speelden voor de eer én voor die felbegeerde plaats in het landelijke finaletoernooi.

De zaal van De Adelaar was zaterdag omgetoverd tot een heuse pokerroom. Professionele speeltafels sierden de ruimte en strak in het pak gestoken toernooidirecteur Evert-Jan van IJzendoorn hield de spelers nauwlettend in de gaten. Tientallen spelers waren op de voorronde afgekomen. In totaal worden in Nederland 150 voorrondes gespeeld.

Boxtelaar Kevin van de Langenberg (28) liet zich ook verleiden tot een potje poker, maar werd al snel buitenspel gezet. ,,Jammer dat ik zo snel van de tafel af moet, maar ik ben erg te spreken over dit initiatief. Het is laagdrempelig, want er wordt niet gespeeld voor geld. Daarom komen nu ook spelers die je normaal niet zo snel ziet." Van de Langenberg is een fervent pokeraar en vloog zelfs een keer met een aantal vrienden naar Las Vegas om met een groot toernooi mee te doen, daar werd gespeeld voor flinke bedragen. ,,Ik vind het daarom wel jammer dat er hier niets te verdienen valt", lachte hij.

Pech

Floris de Laat (26) uit Helvoirt beproefde ook zijn geluk. Hoewel hij vrijdagavond bij een ander pokertoernooi, waar wel voor geld werd gespeeld, nog 570 euro mee naar huis nam, was hij zaterdag één van de eersten die uit het spel lag. Een klassiek geval van pech en tekenend voor het kansspel, waar naast speltechniek 'geluk hebben' de allesbepalende factor is. ,,Ik had een pocket koning, de ander een pocket tien. Toen was het dus snel bekeken. Jammer, want het had een leuke avond kunnen zijn", vertelde de pokeraar. In zijn spel hanteert hij een agressieve aanpak. ,,Een pokerface heb ik niet echt, maar ik probeer wel de ander op stang te jagen, zodat ze zenuwachtig worden en fouten maken", biechtte De Laat op.

Uiteindelijk plaatste Martien van Nunen zich voor het finaletoernooi. Kay Bleeker, Sandra van Eijk en Bart de Brouwer moesten genoegen nemen met een plek in de halve finales.