Natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land beleefde de start in 2005. Toen trokken de eerste groepen van Boxtelse basisscholieren de Kampina in en ontmoetten ze onderweg in het bos enkele wachters... (Foto: Het Bewaarde Land).
Natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land beleefde de start in 2005. Toen trokken de eerste groepen van Boxtelse basisscholieren de Kampina in en ontmoetten ze onderweg in het bos enkele wachters... (Foto: Het Bewaarde Land). Foto: Marc Cleutjens

INFORMATIEAVOND IN VAN COOTHHOEVE OP 25 FEBRUARI

Bewaarde Land gaat weer Kampina in

Natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land gaat een nieuw seizoen in. Kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 van de basisschool kunnen kennismaken met de natuur in verschillende natuurgebieden in de regio, waaronder de Kampina, de Loonse en Drunense Duinen, boswachterij Dorst en de Nulandse Heide.

De hoofddoelstelling van Het Bewaarde Land is om kinderen drie dagen in drie opeenvolgende weken met al hun zintuigen de natuur te laten ervaren en zich er thuis te laten voelen.

Het Bewaarde Land is voor de begeleiding van kinderen op zoek naar vrijwilligers die ervaring hebben in het omgaan met kinderen en de liefde voor de natuur met ze willen delen. Het Bewaarde Land organiseert dit voorjaar één opleiding op de woensdagen 23 en 30 maart en 13 april voor nieuwe vrijwilligers, die in Het Bewaarde Land 'wachters' worden genoemd. De opleiding bestaat uit een driedaagse training op één van de Bewaarde Land-locaties gevolgd door drie dagen als hulpwachter met een ervaren wachter.

Voor belangstellenden wordt donderdag 25 februari een informatieavond gehouden in het kantoor van Het Bewaarde Land, gevestigd in de Van Coothhoeve aan het Klaverblad in Boxtel. De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website www.hetbewaardeland.nl. Aanmelden kan via e-mail: s.huizenga@hetbewaardeland.nl of telefoonnummer (0411) 68 34 07.