De inrichting van shop-in-shop 1dr8 aan de Clarissenstraat was deze week in volle gang. Initiatiefnemer Jack Swinkels (rechts) biedt onderdak aan achttien ondernemers in het pand nabij de Markt. (Foto: Peter de Koning).
De inrichting van shop-in-shop 1dr8 aan de Clarissenstraat was deze week in volle gang. Initiatiefnemer Jack Swinkels (rechts) biedt onderdak aan achttien ondernemers in het pand nabij de Markt. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

JACK SWINKELS OPENT SHOP-IN-SHOP IN CENTRUM BOXTEL

1dr8 biedt plaats aan 18 ondernemers

De definitie van het woord 'eendracht' heeft Jack Swinkels met opvallende letters op de winkeldeur staan. Vandaag heeft de Helmondse ondernemer aan de Clarissenstraat zijn shop-in-shopconcept 1dr8 in Boxtel geopend. Samen optrekken en elkaar versterken onder één dak zijn de uitgangspunten van de winkel waar Swinkels ook een groothandel in snoepgoed heeft ondergebracht.

,,Ik heb dit pand echt bij toeval ontdekt", vertelde Swinkels deze week. ,,Na een bezoek aan een ander winkelpand in het centrum van Boxtel stuitte ik met mijn vrouw op deze winkel en die bleek meteen geschikt." Het pand waarin de Helmonder 1dr8 opent, bood vele jaren onderdak aan een dierenspeciaalzaak en was tijdelijk het onderkomen van het KunstCentrum Boxtel. ,,We hebben hier voldoende ruimte om onze van steigerhout vervaardigde stellingkasten voor achttien ondernemers in te richten", legt Swinkels uit.

Het aanbod is zeer divers en varieert van dierenbenodigdheden tot babyspullen en van kaarsen tot decoratiemateriaal. Ook speelgoed en kleding worden uitgestald. ,,Het voordeel van dit pand is dat er twee toegangen zijn. Via de tweede deur kunnen mensen rechtstreeks de snoepzaak betreden, die is bedoeld voor de groothandel maar ook toegankelijk is voor particulieren." De achttien ondernemers huren allen kastruimte bij Swinkels; een deel zal naast de Helmonder regelmatig in de winkel te vinden zijn.

Een van hen is Marloes van Geel. De oud-Boxtelse doorliep de Kunstacademie in Maastricht en volgde in deeltijd de tassenopleiding bij SintLucas. ,,Ik heb een eigen webshop waar ik tassen en sieraden aanbied. Ik vind het leuk om nu juist in mijn eigen Boxtel een plekje te hebben waar ik mijn ontwerpen kan laten zien en kan verkopen. Misschien is het een eerste stap om ooit voor mezelf te beginnen."

1dr8-initiatiefnemer Swinkels weet dat een shop-in-shop vaak een opstapje is. ,,Ik ken genoeg voorbeelden van mensen die zo zijn gestart en zijn doorgegroeid naar een eigen zaak."