HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken Pierpaolo Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de tweede zondag van de veertigdagentijd met als motto: 'God in licht en donker'. Met onze verlangens en ons verdriet, met onze zorgen en onze dank komen wij in Gods huis om te bidden. Biddend leggen wij alles wat ons bezighoudt neer voor God en we zoeken zijn nabijheid. Zoals Jezus telkens weer in het gebed de kracht vond om zijn levensweg te gaan en het lijden te aanvaarden, zo zijn wij hier, om bij God kracht te vinden voor onze levensweg en te leven als kinderen van God.

* Vastenactie. De vastentijd is begonnen dus ook de Vastenactie. Dit jaar is het project Oeganda in Afrika, en wel speciaal Noordoost-Oeganda. De bevolking in dat deel heeft erg geleden onder de burgeroorlogen van de afgelopen tientallen jaren. Daar komt bij dat door de klimaatverandering de mensen, die vooral leven van de landbouw, het heel moeilijk hebben gekregen. Achter in de kerken is informatie te vinden over dit project.

* Liturgische kalender. Maandag 22 februari: Sint-Petrus' Stoel.

* Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden wordt via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken afgespeeld.

* Uit de agenda. Dinsdag 23 februari 10.00: geloofsgroep oblaten; 19.30: informatie avond voor alle parochianen in verband met de bedevaart naar Kevelaer 2016, pastoraal centrum Duinendaal; Woensdag 24 februari 19.30: Geloofsgroep, pastoraal centrum Duinendaal; Vrijdag 26 februari 10.30: vergadering dagelijks bestuur, pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie zijn overleden Kees Welvaarts (80), Nelly van Gerven-Ras (84) en Tonny van Gaal-Wijffelaars (81). Mogen zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v.Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Parochiebijdrage. het rekeningnummer waarop de parochiebijdrage gestort kan worden, is IBAN NL 38 Rabo 0108 8603 37.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 jongerenviering met Con Fervore, zondag 09.00 (stille heilige mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor); voorganger is pastor R. Niessen en predikant is diaken T. Dankers.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Prima van C. Crassini.

* Orgelprogramma. Schmücke dich, O liebe Seele - Bach; Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ - Bach; Fantasia in g-moll, Pachelbel; Toccata in e-moll, Pachelbel.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Toon en Adria Nooren- v.d. Riet (jgt); Piet v.d. Broek (jgt); Maria Strijbosch- v. Hooff (mgd); Sjan Valks (mgd).

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Jan v.d. Braak (jgt); Thea Trieling-Jüngst (mgd); Riek v. Breugel- v. Geel (mgd); Maria v. Son- v.d. Boogaard (mgd); Jan Welvaarts (mgd); Piet Mertens (mgd); Ben van Vegchel (mgd); overl. ouders Van Berkel-Olislagers (verj); Anneke v.d. Meijden- v. Zeeland; overl. ouders Verheijen-Hartogs en hun zoon Leo (uit dankbaarheid).

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor de genezing van een zieke.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Trees Kuijten- v. Dam.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering. Intenties voor Jori Elissen (verj); moeder Van de Aker.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering, voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Samenzang o.l.v. Antoinette van Roosmalen. Intenties voor Cisca Kuppens-Schelle (mgd); Adriana v. Kempen- v. Hoof (verj); Ties Spierings.

ZONDAG 09.30 kinderviering, voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong. Thema kinderviering 'vastentijd' met medewerking van het kinderkoor. Intenties voor Karel Kreijveld sr. (jgt); Wil en Tonnie v.d. Laar-Robben (mgd); Jo Timmermans (mgd); Betsie v.d. Laar- v. Overdijk (verj).

MAANDAG 09.00 stille heilige mis.

DONDERDAG 09.00 stille heilige mis.

MEDEDELINGEN

* Overleden. Deze week werd afscheid genomen van Johanna (Anneke) Maria v.d. Vleuten- v.d. Zanden (86). Dat zij moge rusten in vrede.

* Kevelaer. Dinsdag 23 februari is er om 19.30 in het pastoraal centrum op Duinendaal 2 in Boxtel een informatieve bijeenkomst over de parochiebedevaart naar Kevelaer op dinsdag 13 september. Belangstellende parochianen zijn welkom.

* Vastenactie. Dit jaar staat het project in het teken van Oeganda in Afrika en wel speciaal Noord-oost Oeganda. De bevolking in dat deel heeft erg geleden onder de burgeroorlogen van de afgelopen tientallen jaren. Daar komt bij dat door de klimaatverandering de mensen, die vooral leven van de landbouw, het heel moeilijk hebben. Achter in de kerk is informatie te vinden over dit project.

* Welkom. Zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 kunnen parochianen koffie drinken in de pastorie, een praatje met de kapelaan en het opgeven van een misintentie. Die kosten 12 euro.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Intenties voor Frans Verhoeven (verj); Kees v. Dooremalen (jgt); Marie en Jan Eijkemans-Coppelmans (verj).

MEDEDELINGEN

* Agenda. Dinsdag 23 februari bijeenkomst in verband met reis naar Kevelaer. Donderdag 25 februari bijeenkomst ouder kind in verband met de eerste communie. Zaterdag 27 februari 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Na afloop van de viering is er koffie en thee in De Uitwijk.

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag om 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Misintenties die later binnenkomen, worden niet meer in Brabants Centrum vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen. Misintenties kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in de brievenbus van De Uitwijk worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. (0411) 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag geopend van 10.30 tot en met 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het parochieel dameskoor. Voorganger is kapelaan Geoffrey de Jong met assistentie van diaken P. Flesia. Intenties voor Jan v.d. Aker (mgd); overl. ouders Van der Meijden-Schoenmakers; Harrie v.d. Meijden; Piet Bergmans; voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in Het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Vastenactie. De vastentijd is begonnen, dus ook de Vastenactie. Dit jaar is het project van de parochie bedoeld voor Oeganda in Afrika, en wel speciaal Noord-Oost Oeganda. De bevolking in dat deel heeft erg geleden onder de burgeroorlogen van de afgelopen tientallen jaren. Daar komt bij dat door de klimaatverandering de mensen, die vooral leven van de landbouw, het heel moeilijk hebben gekregen. Achter in de kerk vindt men informatie over dit project.

* Informatieavond bedevaart Kevelaer. Interesse voor de bedevaart naar Kevelaer op dinsdag 13 september? Dan nodigt de parochiewerkgroep Bedevaarten belangstellenden uit om dinsdag 23 februari om 19.30 aanwezig te zijn bij en informatieavond in het parochiecentrum in Boxtel. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.00.

* Misintenties. Sinds 1 januari is de vergoeding voor een misintentie 12 euro. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Huub v. Rooij (namens de buurt); Kees v. Oorschot (jgt).

DINSDAG 19.00 vespers, het liturgisch avondgebed.

MEDEDELINGEN

* Emmausgebedsgroep. Donderdag 18 februari komt de Emmausgebedsgroep om 19.00 bijeen in het parochiezaaltje.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. C. A. Terlouw uit Boxtel. Voor de kinderen is er korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst. Zij werken aan het veertigdagenproject 'Stap voor stap' op weg naar Pasen. Organist is Theo de Jong.

MEDEDELINGEN

* Inzingen. Zondag om 09.45 uur inzingen van het lied van de maand: Lied 928.

* Bereikbaarheid. Ds. C. A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Alzheimercafé in

De Nachtegaal

In zaal De Nachtegaal aan de Boxtelseweg in Schijndel wordt maandag 22 februari een bijeenkomst gehouden van Alzheimercafé Regio 't Groene Woud.

Het thema van de bijeenkomst, die duurt van 19.30 tot 21.30 uur, is 'Bij de hand' en omvat een muziekvoorstelling van Spelenderwijsch met Angela de Rooij in de hoofdrol. De zaal is om 19.00 uur open.

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 22 FEBRUARI

14.30 koersbal in Orion.

DINSDAG 23 FEBRUARI

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in Orion.

WOENSDAG 24 FEBRUARI

14.30 filmmiddag in Molenweide.

17.00 gezamenlijk eten in Molenweide; vóór 21 februari aanmelden via telefoonnummer (0411) 68 92 85 en 67 78 63.

DONDERDAG 24 FEBRUARI

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 25 FEBRUARI

13.30 rikken en jokeren in De Rots.

Boxtel

Vrouwencontact

Vrouwencontact Boxtel heeft deze maand nog drie activiteiten op het programma staan. Heden, donderdag 18 februari wordt in gemeenschapshuis De Rots vanaf 19.30 uur een informatieve avond over acupunctuur gehouden.

Dinsdag 23 februari wordt in gemeenschapshuis De Walnoot uitleg gegeven over sociale media, aanvang 19.30 uur.

Donderdag 25 februari is er om 12.00 uur een gezamenlijke lunch bij restaurant Tafel 25 aan de Rechterstraat in Boxtel.

Herbergviering

In de kapel van woonzorgcentrum Molenweide wordt morgen, vrijdag 19 februari een herbergviering gehouden. Hierin staan verhalen uit de Schrift centraal en wordt gebeden, gezongen en gemediteerd in de sfeer van Taizé. Het thema is 'Matigheid', de viering start om 19.00 uur.