Uitbater Geert van de Wal toont de klok die altijd op elf over elf blijft staan. Hij kreeg het presentje van carnavalsclub De Agterblijvers. Verkleed als Vadertje Tijd reikte voorzitter Frank van Heesch de klok uit.  (Foto's: Henk van Weert).
Uitbater Geert van de Wal toont de klok die altijd op elf over elf blijft staan. Hij kreeg het presentje van carnavalsclub De Agterblijvers. Verkleed als Vadertje Tijd reikte voorzitter Frank van Heesch de klok uit. (Foto's: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

PRINS PEER VERZEKERT ZICH VAN EEN EIGEN PETAZZIE!-LEPEL

In Rembrandt is 't nu steeds elf over elf

Voor de tweede keer reikte de oudste én grootste carnavalsclub van Eendengat, De Agterblijvers, daags voor Aswoensdag de Elluf-over-Ellufonderscheiding uit aan een verdienstelijke horecabaas. Geert van de Wal van grand café Rembrandt kreeg dinsdagochtend een speciale klok: met een wijzerplaat die het cijfer 11 op elke uur én een karikatuur van zichzelf.

Met de muzikanten van The Ducktownband in hun kielzog maakten de leden van CV De Agterblijvers hun entree in het horecabedrijf aan de Rechterstraat. Om precies elf minuten over elf nam clubvoorzitter Frank van Heesch als Vadertje Tijd het woord. Hij prees Van de Wal voor zijn inzet ten bate van het Eendengatse carnaval. ,,Je bent misschien wel de enige die erin slaagt jaar op jaar menig carnavalsschilderij te produceren. Je schildert tal van ludieke hoogtepunten. Op zaterdag tijdens het Waggelpodium, op maandag tijdens het Politiek Kaffee en vandaag, op carnavalsdinsdag alweer voor de dertiende keer dweilfestival Petazzie!. Iedere rechtgeaarde eend bezoekt wel een van jouw 'schilderijen' en beleeft daar samen met tal van anderen veel plezier aan. Vanwege de overvloed aan carnavalsactiviteiten die in Rembrandt zijn gevestigd en vooral door Geert hier zijn ontstaan, vinden De Agterblijvers het gepast hier een nieuw kunstwerk te plaatsten tussen al die 'oude meesters' die hier normaal de wand sieren."

PETAZZIE!-LEPEL

Van de Wal toonde zich aangenaam verrast door de spontane geste en beloofde de Elluf-over-Ellufklok een mooi plaatsje te geven in zijn etablissement. Even later barstte in Rembrandt, net als in partycentre De Comsche Hoeve, uit zijn voegen door de klanken van twintig dweilorkesten. Prins Peer opende Petazzie! door zelf even mee te trommelen met De Volle Bloas waarvan hij lid is.

Dat deed zijne doorluchtige hoogheid niet zonder reden. Want wie actief deelneemt, krijgt een klein verzilverd lepeltje dat aan speldje in de vorm van een bord stamppot wordt gehangen. Het is een gewild verzamelobject. Prins Peer kréég zijn 'lippeltje', maar dan wel in extra groot formaat...

Naast orkesten uit alle windstreken namen de plaatselijke formaties De Volle Bloas, Red River Band, The Ducktownband, De Aggemarvanhuisaf Band en (uit Esch) De Knoestjes deel aan Petazzie!. Het werd een prachtige slot van carnaval.

Prins Peer kreeg zijn Petazzie!-lepel uit handen van presentator Paul van de Sande alias Hannes d'n Durpsgek.