Alle hoogheden, zowel van De Vivantjes en De Ploegers, stonden dinsdagavond schouder aan schouder bij de ploegverbranding waarmee het carnavalfeest werd afgesloten. (Foto: Albert Stolwijk).
Alle hoogheden, zowel van De Vivantjes en De Ploegers, stonden dinsdagavond schouder aan schouder bij de ploegverbranding waarmee het carnavalfeest werd afgesloten. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Annelieke van der Linden

Schouder aan schouder bij De Ploeg...

Om de jeugd ook te betrekken bij het slotakkoord van het carnavalsfeest in Ploegersland, werd dit jaar de traditionele ploegverbranding naar voren gehaald. In plaats van middernacht werd besloten dat Prins Primus, jeugdprinses Noukie en graaf Stefan en rentmeester Wout-Jan van De Vivantjes aan het begin van de avond een groots vuur mochten ontsteken, waarna 'De Ploeg' uit de as herrees. Hiermee sloten zij, op de klanken van 'Schouder aan schouder' van Guus Meeuwis en Marco Borsato, het carnavalsfeest af.

,,Carnaval was geweldig. Wat ik het leukst vond? Alles", glunderde jeugdprinses Noukie (Anouk van den Brand) dinsdagavond. ,,Ik had het ook niet erg gevonden om deel uit te maken van de Raad van Elf, maar het was éxtra speciaal om prinses te zijn. Je mag medailles uitreiken en veel spreken. Ik heb veel geïmproviseerd de afgelopen dagen..." Nadat 'de fik in De Ploeg ging', werden alle kinderen met de speciale Prinsenwagen naar jeugdhuis Pius X vervoerd om daar de carnaval feestend af te sluiten.

Voorafgaand aan het verbrandingsfeest liepen alle aanwezige kinderen en volwassenen met blauw en gele lichtjes naar de Heuvelstraat, waar het 'Prinsenbos' is. Hier staat een houten paal waaraan plaatjes met de namen van alle Liempdse leutvorsten zijn bevestigd. Prins Primus mocht dinsdagavond samen met adjudant Johan zijn eigen plaatje ophangen. ,,Hiermee zet ik symbolisch mijn handtekening onder een fantastisch carnavalsfeest. We hebben de juiste toon gezet."