Deelnemers aan NL Doet staken drie jaar geleden de handen uit de mouwen in het bos rond oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg. De manifestatie wordt dit jaar gehouden op 11 en 12 maart. (Foto: Albert Stolwijk).
Deelnemers aan NL Doet staken drie jaar geleden de handen uit de mouwen in het bos rond oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosscheweg. De manifestatie wordt dit jaar gehouden op 11 en 12 maart. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

vrijwilligers kunnen zich aanmelden via oranje fonds

Ook klussen in Boxtel tijdens NLdoet

De veertiende editie van NLdoet, waarbij mensen hun handen uit de mouwen steken voor allerlei organisaties, vindt dit jaar plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. Via de website van het Oranje Fonds zijn al ruim achtduizend klussen aangemeld. Ook in Boxtel kunnen vrijwilligers op verschillende plekken een dagje meehelpen.

Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Ook laat de actie zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Zo worden mensen gezocht voor een opknapdag in de Geitenwei in Selissenwal, de bouw een rolstolvrije ingang voor buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje en een werkdag in het nieuwe Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche. Organisatie Cello vraagt vrijwilligers die willen helpen bij een gezellige middag waarbij achttien cliënten met een verstandelijke beperking djembé leren spelen, terwijl de stichting Licht op groen voor kwetsbaarheid in Liempde vrijwilligers zoekt om een kippenhok en -ren te realiseren. Het bouwwerk is bedoeld voor de binnentuin bij seniorenwoningen en een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking aan Den Dries in Liempde.

De klussen in Boxtel vinden allemaal plaats op zaterdag 12 maart. Een overzicht van alle klussen is te vinden op www.nldoet.nl. Daar kunnen vrijwilligers zich ook aanmelden voor de verschillende werkzaamheden.