Leo van Rooij en Wendy Walravens, uitbaters van café 't Voske, kregen maandag een onderscheiding van prins Victor en prinses Pien. (Foto: Peter de Koning).
Leo van Rooij en Wendy Walravens, uitbaters van café 't Voske, kregen maandag een onderscheiding van prins Victor en prinses Pien. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Onderscheiding voor uitbaters van 't Voske

Lonneke Hoondert

Het regende maandag complimenten voor de uitbaters van café 't Voske in Lennisheuvel. Leo van Rooij en Wendy Walravens besloten een oude carnavalstraditie in ere te herstellen. De keuze van het koppel om carnaval terug te halen naar het kerkdorp viel in de smaak bij de inwoners en het was dan ook een drukte van belang.

Ouders met kinderen, stelletjes, vriendengroepen en ouderen: Lennisheuvel was uitgelopen om carnaval te vieren in 't Voske. Achter in de zaal hossen kinderen op de verlichte dansvloer en er staat een rij voor de schminktafel. Voor in het café genieten de volwassenen van een biertje. De aanwezigen zijn het roerend met elkaar eens dat dit initiatief voor herhaling vatbaar is. ,,Al zes jaar moeten we voor carnaval naar Boxtel. Er was wel kindercarnaval in gemeenschapshuis Orion, maar dat is vooral leuk voor mensen met kinderen", vertelt Rian. Als bezoekster is ze enthousiast. ,,Ik hoop dat 't Voske goed gaat lopen. We hebben zo lang geen café gehad. Het is mooi als we iets terugkrijgen in Lennisheuvel." Ook Jarko en Axel zijn te spreken over het leutfeest in het dorp. ,,De uitbaters hebben het goed aangepakt. Wij kunnen straks waggelend naar huis."

Met een popcornkar, goochelaar, glittertatoeages en een frietkar hebben de uitbaters alles uit de kast getrokken om van carnaval in Lennisheuvel een succes te maken. Hoewel het café alle dagen tijdens carnaval geopend is, is de maandag aangekleed met allerlei activiteiten voor kinderen.

onderscheiding

De hoogheden van Boxtel laten eveneens hun goedkeuring blijken. Rond half vijf komen prins Victor d'n Urste en jeugdprinses Pien met hun gevolg binnen en roepen ze Leo en Wendy naar voren. Het succes van het kindercarnaval blijkt wel uit het feit dat de uitbaters pas na een aantal keer roepen de handen vrij hebben om gehoor te geven aan de oproep.

De leutvorst heeft een heuglijke mededeling: ,,Wij onderscheiden jullie omdat jullie het initiatief hebben genomen om weer carnaval in Lennisheuvel te vieren." Een daverend applaus volgt, want die onderscheiding, die hebben ze dik verdiend.