Drie gelauwerde Ploegers: Harrie Raaimakers (D'n Opsteker), Trea van de Laar (erelid Ploegers) en Emiel van Vugt (Briljante Gouw Ploeg). (Foto: Gerard Schalkx).
Drie gelauwerde Ploegers: Harrie Raaimakers (D'n Opsteker), Trea van de Laar (erelid Ploegers) en Emiel van Vugt (Briljante Gouw Ploeg). (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

PRINS PRIMUS D'N URSTE SCHEUTIG MET ONDERSCHEIDINGEN

Medailleregen in feestelijk Ploegersland

Prins Primus d'n Urste heeft in Ploegersland - net als zijn voorgangers altijd doen - scheutig met medailles en onderscheidingen gestrooid. Dat begon vrijdagavond al toen hij in Ploegersresidente Hof van Liempde de etalageprijs uitreikte aan de ondernemers van Hofstad 2000. De Gouden Munt ging naar Jan van den Boomen.

Daags na deze uitreiking was het opnieuw prijs in Ploegersland en werden nog eens drie inwoners van Liempde gelauwerd. In de eerste plaats was dat Harrie Raaimakers, onder meer kartrekker van GAOS dat dinsdag een bont carnavalsfeest hield in 't Wapen van Liempde en De Durpsherberg. Daar moesten de voormalig adjudanten van Ploegersland naartoe omdat De Prinsessen de macht - eventjes - hadden overgenomen in de thuisbasis van GAOS.

Trea van de Laar werd zaterdagavond benoemd tot erelid van prinsenvereniging De Ploegers. Emiel van Vugt werd verrast met de Briljante Gouw Ploeg.