Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

reünie, feest, spelletjes en voetbal tijdens pinksteren

Jubileumfeest RKSV Boxtel krijgt vorm

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Zes leden van RKSV Boxtel vormden een aantal maanden geleden een commissie om het 75-jarig jubileumfeest van de vereniging te organiseren. Inmiddels heeft deze feestcommissie versterking gekregen van een flink aantal leden, zodat vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei tal van activiteiten kunnen plaatsvinden. Van een reünie tot een feest voor inwoners van Boxtel en een spelletjesmiddag tot een wedstrijd tussen jongens A1 en het kampioensteam uit 1994: er is voor elk wat wils.

,,We vinden het vooral belangrijk dat het jubileumfeest gedragen wordt door de gehele club", aldus Bas Verhoeven en Frans van Dun van de organisatie. ,,Daarom is het leuk om te merken dat veel mensen opstaan en meehelpen." Door middel van sponsoring en allerlei activiteiten die de voorbije maanden werden georganiseerd, zoals een veiling, beachsoccertoernooi, bingo- en pokeravond, kunnen de jubileumactiviteiten bekostigd worden. Het feestweekend start op vrijdagavond 13 mei met een grootschalige reünie. ,,De bedoeling is dat het een gezellige bijeenkomst wordt om herinneringen met elkaar op te halen. Frans van den Besselaar probeert op basis van oude elftalfoto's oud-leden te traceren. Hij gaf aan dat er inmiddels iemand uit Finland zich heeft aangemeld", grinnikt Van Dun. Mensen die zichzelf of andere (oud-)leden willen aanmelden, kunnen een e-mail sturen naar fransvandenbesselaar@gmail.com.

feestavond

Een dag later, op zaterdag 14 mei, staat het jubileumfeest in het teken van de jeugd. Er worden die dag clinics verzorgd, in samenwerking met de Rabobank Voetbalschool. ,,Daarnaast hopen we nog een bekende voetballer te verwelkomen", aldus Van Dun en Verhoeven. 's Avonds wordt, in een grote tent op het terrein van RKSV Boxtel in de wijk Munsel, een feestavond georganiseerd die toegankelijk is voor iedereen. Bekende artiesten als Django Wagner, Wolter Kroes, The Dirty Daddies en Wesley Klein maken die avond hun opwachting. Kaarten zijn te koop via www.rksvboxtel.nl. Verhoeven: ,,Deze feestavond is bedoeld voor iedereen uit Boxtel en omstreken die zin heeft in een gezellige en muzikale avond." De mannen van de A1 hebben de organisatie van een spelletjesmiddag voor de jeugdteams


L'Union Boxtel

begroet nieuwe

regiokampioen

Handboogschutter Jelt van de Langenberg van l'Union Boxtel is vorige week in Boekel in de klasse aspiranten tot en met 11 jaar eerste geworden. Jelt kwam in actie tijdens de regionale individuele indoorkampioenschappen.

De wedstrijd ging over dertig schoten over een afstand van 18 meter. Jelt behaalde 269 punten en bleef daarmee nummer twee Senn Steenbakkers, ook lid van l'Union Boxtel, ruim voor. Senn behaalde 259 punten. Sam Spitters werd in dezelfde klasse met 225 punten negende.

In Sint-Oedenrode was het Jaap van Grinsven die in de aspirantenklasse voor 12- en 13-jarigen de finales bereikte met een prima score van 546 punten. Na gewonnen wedstrijden in de kwartfinale en halve finale, verloor hij de eindstrijd en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats.

op zondag 15 mei op zich genomen. Later die dag mag jongens A1 zelf aan de bak, tegen de mensen die in 1994 met het eerste team promotie afdwongen naar de derde klasse. Van Dun: ,,Geloof mij maar, de jongens van A1 kunnen hun borst natmaken. Veel van die mannen voetballen nog steeds." In de kantine vindt na de wedstrijd nog een feestavond plaats, als afsluiting van het jubileumweekend. ,,Al is er op Tweede Pinksterdag nóg een activiteit", aldus Verhoeven. ,,Het eerste team speelt het laatste competitieduel."

KELDERKRAKER

Als regen of ander weer geen roet in het eten gooit, is Boxtel-BMC zondag 14 februari de volgende 'kelderkraker' in de rij. Dan is het te hopen dat de rood-wittenploeg de volle buit eens pakt, zodat men even lucht krijgt. Deze immens belangrijke wedstrijd krijgt vanaf 14.30 uur in sportpark Munsel zijn beslag.

FOTO BOVEN: Het kampioenselftal van RKSV Boxtel dat in 1994 promoveerde naar de derde klasse, onder leiding van Jan Hurks (gehurkt rechts). Een gedeelte speelt zondag 15 mei op tegen jongens A1 vanwege het 75-jarig jubileum van de club. Naast trainer Hurks van rechts naar links Patrick Willems, François van Heesch, Harm Kemps, Jac van Homelen, Ton van Grinsven, Wim van der Meijden, Thomas Seifried. Staand van rechts naar links: Herman van Wanrooij (grensrechter), Jurie van Kessel, Mari Huijberts (verzorger), Remco Ova, Gerard van Eijndhoven (leider), John van der Schoot, Johan van der Loo, Adri Heesakkers, Piet Timmermans, Rini Klomp (assistent-trainer), Mark van Dijk en Mari Huijberts. Op de foto ontbreekt Edger Maas. (Foto: Brabants Centrum).

SENIOREN

Programma zondag 14 februari

Boxtel 1 - BMC 1        14.30

Boxtel 2 - Unitas '59 2        11.00

Zwaluw VFC 4 - Boxtel 3        vertr 09.45

Acht 4 - Boxtel 4        vertr 08.45

Real Lunet 4 - Boxtel 5        vertr 08.45

Boxtel 6 - Haarsteeg 4        12.00

Boxtel 7 - Woenselse Boys 7        12.00

Maliskamp VE1 - Boxtel VE1        vertr 08.45

Cranendonk VR 3 - Boxtel VR 2        vertr 10.30

VETERANEN

Programma zaterdag 13 februari

Nemelaer VE1 - Boxtel VE1        vertr 15.00

JUNIOREN

Programma zaterdag 13 februari

A1: RKKSV - Boxtel        vertr 13.00

B1: Boxtel - Best Vooruit        14.30

B2: Boxtel - FC Engelen        14.30

C2: Boxtel - SVSSS        13.00

C3: SCI - Boxtel        vertr 12.00

MC1: Boxtel - GRC '14        13.00

PUPILLEN

Programma zaterdag 13 februari

D2: Boxtel - HRC '14        11.15

D3: GRC - Boxtel        vertr 09.30

MD2: Wilhelmina - Boxtel        vertr 07.45

E1: Boxtel - FC Engelen        09.00

E2: Boxtel - Zwaluw VFC        09.00

E4: Helvoirt - Boxtel        vertr 08.15

E5: Boxtel - BLC        09.00

F1: OSC '45 - Boxtel        vertr 09.30

F3: Boxtel - St.M.Gestel        10.00

F4: Boxtel - ODC        10.00