De Drankduvels doen het altijd goed in Mullukzuipertjesland. Ook dit jaar kwamen ze goed uit de verf. (Foto's: Gerard Schalkx).
De Drankduvels doen het altijd goed in Mullukzuipertjesland. Ook dit jaar kwamen ze goed uit de verf. (Foto's: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

REGIO PRESENT IN FRAAIE LEUTSTOET MULLUKZUIPERTJESLAND

Carnaval geeft Gemonde veel kleur

Rond half twee marcheerden prins Rens, prinses Mirthe met gevolg en de Dansdurskes naar hun fraaie praalwagen in de vorm van een carnavalssteek. Boven op de wagen begonnen prins en prinses meteen te zwaaien op de maat van de muziek, ze hadden er duidelijk véél zin in.

Voorafgegaan door de muzikanten van De Bellenbloazers uit Schijndel opende het vorstelijk gezelschap de Gemondse optocht, waarna eerst de loopgroepen langs dweilden. De Drankduvels verfden de straat en vormden met hun blikjesoutfit een kleurrijk geheel, gevolgd door twee dames in een rubberbootje die bij een ballonvaart uit de lucht waren komen vallen en vervolgens als hoogvlieger en opvlieger carnaval indreven.

K3 WORDT 3K's

De kleurrijke deejays waren op school met de herrie-optocht op vrijdag al derde geworden en deden nu ook een gooi naar een prijs met hun zelfgeknutselde draaitafel en een lint van cd's. Twee dames, gekleed in kleurige 'fluffy'-outfit vormden op muziek van K3 de 3K'S. Want van Gimde krèdde kleur…

De enthousiast spelende band Gin Geheur bekende dit jaar haar elfjarig bestaan te vieren. De tweemans loopgroep RIJK-duo schminkte mensen uit het publiek onder het motto 'Wij kleuren Gimde rijk' en deelde steekpenningen uit in de vorm van dropmunten. De 'oude' dames van 't Hof, achter een rollator, bleken met muziek uit de Jeukbox nog prima te kunnen swingen onder het motto 'Rock now, Rol-later'.

Op een grote praalwagen stonden de kleintjes uit Un Kleurrijk Nest en vormden een Vreemde Vogel Spotplaats. Vervolgens klonk opzwepende muziek van de steelband Vatte dè? Te gast in de stoet was Uit de Kunst, een wagen uit die andere Gestelse kern, Maaskantje met jeugdadjudant Cathelijn. De Pleeboys kwamen voorbij in een oranje wagen als Kleurrijk Gimde onder het motto: 'Carnaval mag oranje kleuren, op het EK gaat het niet gebeuren', gevolgd door een aantal voetbalvrouwen waarbij er één op zoek was naar een Rode Duivel.

SCHOOLBUS

CV Ut Komt Nie Zoe Nou! met Beachbar InDeGat meldde: 'Laat op en vroeg dicht' te zijn. CV Bakt d'r niks van had duidelijk geen carnaval in de knieën en ging voorzien van een sneeuwhut (après)skiën. De Papjeppers namen ook het EK op de korrel met 'We tobbe mar aon as we nie naar het EK gaan'. Een vrouw in het publiek verzuchtte: ,,Nou, er zijn dit jaar wel mooie creaties bij hè!"

Vanaf een in westernstyle met sheriff beschilderde wagen zong CV Da Wit Gin Man in up-tempo 'Ik voel me sexy als ik dans'. CV 't Kumt Goewd uit Liempde zong een toontje lager. CV Dik Zat kwam langs in een schoolbus: 'Back to school for 4DDYS' en had een spreuk van Loesje: 'Van examens krijg je uitslag!'

Kanshebber voor een prijs was zeker CV Ut Guni Van Èges met een roze Flower Power wagen en twee hippiepoppen onderweg naar een kleurrijk carnaval. CV Nooit Zat uit Esch rondde de stoet af.

NOG EEN NACHTJE...

Een Kroatisch echtpaar uit Makkum (Friesland) was te gast bij een Gemonds stel en verzuchtte met glimmende oogjes: ,,Het is hier zó gezellig, we blijven nog een nachtje!"

UITSLAGEN

Wagen 16+: 1. CV Bakt d'r niks van, Geen carnaval in de knieën...wij gaan (après)skiën!; 2. CV Ut gu ni van èges, Flower Power; 3. De Roestkrabbers, Me 'n kleurrijk geheel zette we d'n toon. Wagens 16-: 1. 't Hof, Un kleurrijk nest; 2. Pleeboys, Kleurrijk Gimde; 3. CV Alt Fist, Saloon. Loopgroepen 16+: 1. 't Hof, Rock nu, Rol-later; 2. K3's, 3K'S; 3. De 1Drankduvels, We kommen goed uit de verf…Loopgroepen 16-: 1. Kleurrijke DJ's. Wisselmullukkan: Kleur-RIJK duo, Wij kleuren Gimde rijk. Aanmoedigingsprijs: CV Ut Komt Nie Zoe Nou!, Beachbar InDeGat.

Handig, zo'n miniatuurkiosk om met krijt op te tekenen. Een van de creatieve loopgroepen aan de optocht in Gemonde.
Goed voor de aanmoedingsprijs in Mullukzuipertjesland: Beachbar 't Indegat.
Eerste prijs CV Bakt d'r niks van: 'Geen carnaval in de knieën, wij gaan skiën!'.
De Wisselmullukkan in Gemonde ging naar dit fraai uitgedoste duo.
De tweede prijs in Mullukzuipertjesland ging naar CV Ut Gu Ni Van Eges met 'Flower Power'.