Afbeelding
Foto: Noortje van Gestel

ZONDAG FLASHMOB 'ONE BILLION RISING'

Tiga wil iedereen laten dansen tegen geweld

One Billion Rising is een wereldwijde dansactie voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld. Dansschool Tiga uit Boxtel doet voor het eerst mee en organiseert komende zondag een flashmob. Iedereen mag meedoen, Tiga hoopt op zoveel mogelijk deelnemers.

Een op elke drie vrouwen op aarde komt tijdens haar leven in aanraking met geweld. Dat is een miljard moeders, dochters, zussen, partners of vrienden. ,,Een miljard vrouwen geweld aandoen is een misdaad. Een miljard vrouwen die dansen is een revolutie", melden de organisatoren van One Billion Rising. Onder dit motto protesteren sinds 2013 jaarlijks wereldwijd duizenden mensen tegen dit dagelijkse geweld. Dit doen zij door middel van dans-flashmobs, artistieke evenementen en andere opvallende activiteiten. Die vinden altijd plaats op Valentijdsdag 14 februari, de Dag van de Liefde.

Tiga Dans onderschrijft deze boodschap van harte en doet dit jaar voor het eerst mee. Komende zondag 14 februari organiseert de Boxtelse dansschool de flashmob 'I am rising' bij het Jacob Roelandslyceum aan de Grote Beemd, aanvang 12.00 uur. De dans is gemaakt door studenten van Fontys Academie voor Danseducatie en de muziek door studenten van Fontys Rockacademie. Beide hogescholen zijn gevestigd in Tilburg. Tiga en de studenten nodigen iedereen uit om mee te doen. Danservaring is niet nodig, een flinke dosis enthousiasme is meer dan genoeg om lekker mee te dansen en de boodschap van One Billion Rising te onderstrepen. Vanzelfsprekend zijn ook supporters van harte welkom.

Iedereen die wil meedansen, komt zaterdag 13 februari om 12.00 uur naar Tiga (Prins Bernhardstraat) voor een repetitie. De dans staat ook op de Facebook-pagina van Tiga. Kijk op www.facebook.com/tigadans of www.onebillionrising.org.

FOTO ONDER: Sinds 2013 protesteert One Billion Rising tegen geweld tegen vrouwen. (Foto: Noortje van Gestel)


Seniorenbiljart

Uitslagen afgelopen week

Kloosterboys - 't Pommeransje        38-29

De Prutsers - 't Krijtje        33-34

Ons Vertier - Dè Zie'k Wel Zitte        36-40

Le Carambole - De Treffers        36-34

De Eenheid - Unie Boys        34-32

De Fetsers - Samen Sterk        35-26

De Poedelaars - Ons Genoegen        29-32

't Krijtje – Kloosterboys        33-29

Unie Boys - De Prutsers        37-35

Samen Sterk - Le Carambole        36-36

Ons Genoegen - De Eenheid        31-34

't Pommeransje - De Fetsers        37-39

De Treffers - Ons Vertier        38-25

Dè Zie'k Wel Zitte - De Stapelaars        37-30