Afbeelding
Foto: SintLucas

MODESHOW STUDENTEN SINTLUCAS BOXTEL IN OISTERWIJK

Samen breien voor warme truiendag

Fitting the Knitting. Dat is de naam van een evenement in Oisterwijk waaraan wordt meegewerkt door studenten van SintLucas in Boxtel. Zondag 21 februari haken ze aan bij de landelijke warme truiendag. De studenten van de mbo-vakinstelling houden onder meer een modeshow in De Leerfabriek in de Boxtelse buurgemeente waarbij breien natuurlijk centraal staat...

Tijdens warme truiendag worden mensen uitgenodigd de thermostaat van de kachel een paar graden lager te zetten en een trui aan te doen om warm te blijven. Door te besparen op de stookkosten wordt niet alleen minder geld uitgegeven, maar wordt ook de CO2-uitstoot verminderd.

Studenten van SintLucas zijn met dit uitgangspunt aan de slag gegaan en hebben kunstzinnige breiwerken gemaakt die door 25 scholieren van de middelbare school Durendael in Oisterwijk getoond worden tijdens een modeshow in De Leerfabriek.

Opvallend detail is dat alle creaties van de SintLucas-studenten zijn gebaseerd op breiwerken van vrijwilligers uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.

Fitting the Knitting duurt zondag 21 februari van 12.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk. De modeshows van studenten van SintLucas en scholieren van Durendael zijn die dag te zien om 12.30, 14.00 en 15.30 uur.

FOTO BOVEN: Vrijwilligers uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom hebben meegewerkt aan het breien van warme truien. Studenten van SintLucas hebben van de breiwerken creatieve truien gemaakt die op 21 februari in De Leerfabriek te zien zijn. (Foto: SintLucas).


Jo en Riet steunen

Eet met je Hart

in dol Eendengat

Veerle Wetzer en Valery van Kasteren uit Boxtel waren zaterdag een van de meest opvallende deelnemers aan de Kleine Eendentrek. Als de omaatjes Jo en Riet namen ze deel aan de kinderoptocht en gaven ze meer bekendheid aan het initiatief Eet met je Hart, dat ook in Boxtel veel bijval en ondersteuning krijgt.

Apetrots waren Veerle en Valery toen ze na afloop van de Kleine Eendentrek in De Kwekpoel werden onderscheiden met de eerste prijs en de De Knokkersprijs. Die ontvingen ze uit handen van jeugdprins Victor en jeugdprinses Pien. De twee meiden wonnen bij de bijzondere loopgroepen. De boodschap van Eet met je Hart, dat in Boxtel eenzame ouderen steunt met tal van activiteiten, werd helder en ludiek verbeeld door Veerle en Valery. Op hun rollators hadden ze pakkende teksten op Delftsblauwe tegeltjes geschreven: 'Al zèn we nie zo vlug, we doen gère wè trug. Alle keinder maoken wij nu met onze harten blij'. En: 'Wij zijn Jo en Riet. Ge wit nie wè ge ziet. Dankzij jullie bij mekaor vur de komende 20 jaor'.

Ook Eet met je Hart was trots op de twee Boxtelse meiden. Op Facebook werden 'Jo' en 'Riet' uitbundig gefeliciteerd. (Foto: Femke Lagerweij).

Afbeelding