Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Alysée en Elodie?

Toen Alysée van Bragt (9) uit groep 6 van de Sint-Willibrordusschool in Esch vorige week een oproepje van het Jeugdjournaal hoorde over carnaval op school, twijfelde ze geen moment: ze meldde haar eigen school in Esch aan. Vrijdagochtend, tijdens het carnavalsfeest werd er gefilmd. Ook Alysée en haar zus Elodie (11) werden geïnterviewd door verslaggever Welmoed Sijtsma.

Alysée, hoe heb je het Jeugdjournaal op school gekregen? ,,Wij kijken iedere avond naar het Jeugdjournaal, zo blijven we op de hoogte van wat er in de wereld gebeurt. En als we het niet live kunnen zien, kijken we het Jeugdjournaal terug op Uitzending Gemist. Toen ik hoorde dat de verslaggevers een school zochten waar carnaval werd gevierd, dacht ik: laat ik mijn eigen school aanmelden. Elk jaar vieren we groot feest tijdens carnaval. Donderdag kreeg ik via directeur Wilma te horen dat het journaal zou komen, heel leuk. Ik ben nog nooit bij zo'n groot programma op televisie geweest."

Jij en je zus Elodie werden ook nog geïnterviewd. Wat voor vragen werden gesteld? Elodie: ,,Ze vroeg waarom we hadden gekozen voor onze kostuums en of we onze outfit zelf moesten betalen." Alysée: ,,Ik wilde graag leeuw worden met carnaval, omdat ik van Nederland houd en het een leuk dier vind. Elodie: ,,Ik heb gekozen om als Darth Vader te gaan. Ik ben groot fan van Star Wars!"

Was het spannend? Alysée: ,,Een beetje wel. Straks zie ik mezelf terug op televisie, daar ben ik erg benieuwd naar." Elodie: ,,We hebben samen met onze ouders kennissen een e-mail gestuurd, zodat iedereen weet dat we op het Jeugdjournaal komen." Alysée: ,,En we nemen het programma natuurlijk op, dan kunnen we onszelf héél vaak terugzien."

Is dit het hoogtepunt van de carnaval? Alysée en Elodie: ,,Nee hoor, het is één van de hoogtepunten. Maar we kijken toch ook erg uit naar de Superdisco op maandag. Dan mogen we allebei tot half twaalf 's avonds blijven. Dat houden we makkelijk vol!"

FOTO RECHTS: Alysée van Bragt (links) gaf de Sint-Willibrordusschool op voor een item in het Jeugdjournaal. Zij en haar zus Elodie (midden) werden geïnterviewd door Welmoed Sijtsma. (Foto: Annelieke van der Linden).