Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

keistampers houdt midwintertocht op 14 februari

Wandelen door groene omgeving

De routes van de verschillende afstanden gaan via De Geelders, Gasthuiskamp en Vossenholen richting Gemonde. Via De Hogert en het Dommeldal komen de wandelaars weer bij het startbureau, het Jacob-Roelandslyceum aan de Grote Beemd, uit.

Om deelnemers aan de 7 kilometer ook zoveel mogelijk te laten genieten van de natuur, worden zij met een busje vanaf

het Jacob-Roelandslyceum naar De Geelders gebracht. Lopers die voor 12 kilometer kiezen, lopen vanuit de school naar De Geelders, maar worden vervolgens bij accommodatie Datmunda in Gemonde opgehaald. ,,Zo wordt voor gezinnen met kinderen en mensen die geen lange afstanden kunnen lopen, toch een aantrekkelijke wandeltocht geboden", aldus voorzitter Rikie de Punder van De Keistampers. Wandelaars kunnen de route ook met een gps-apparaat afleggen, die kan op het startbureau opgeladen worden.

Nordic walking behoort ook tot de mogelijkheden.

Deelnemers die 30 kilometer willen af

leggen, kunnen tussen 08.00 en 10.00 uur vertrekken. Mensen die 20 kilometer wandelen, gaan tussen 08.00 en 12.00 uur van start. Wandelaars die kiezen voor 7 en 12 kilometer, vertrekken tussen 09.00 en 13.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt voor bondsleden twee euro persoon. Mensen die geen lid zijn van de wandelbond, betalen drie euro. Voor kinderen zit er een consumptiebon bij.

PARKEREN

In het centrum is beperkte parkeergelegenheid. De Keistampers roept wandelaars die met de auto naar de Midwintertocht komen, op te parkeren op Breukelsplein. Kijk voor meer informatie op www.dekeistampers.nl.

FOTO BOVEN: Wandelend genieten van de fraaie natuur: dat kan tijdens de Midwintertocht op zondag 14 februari. (Foto: Albert Stolwijk).


SUCCES VOOR BOXTELSE BILJARTERS

Dertigpunter voor driebanders 't Ivoor

Het driebanden groot-team van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor heft ook vorige week een prima resultaat geboekt. Na eerdere klinkende overwinningen, werd het Midget Gilde uit Gorinchem het slachtoffer van de Boxtelse dadendrang en met een dertigpunter opzij gezet.

Het waren Leo van der Westelaken, Bernhard Legierse en Louis van der Meijden die hun tegenstanders kansloos lieten. Van der Meijden deed dat met een moyenne van 0,972 en een hoogste serie van acht caramboles.

In de spelsoort libre namen 't Ivoor 2 en 't Ivoor 3 het tegen elkaar op. Het derde team won met minimaal verschil. Math Hendriks maakte in zijn gewonnen partij tegen Frans van Esch voor het verschil en won met 10-6. Henk van Boxmeer en Emanuel Coort konden daar door twee winstpartijen geen verandering meer in brengen.

In de afdeling recreanten (spelsoort libre) laat het eerste team de laatste weken punten liggen waardoor de voorsprong op de ranglijst danig begint te krimpen. Het was wederom Peter Franken die punten verspeelde erwijl Theo Verhagen, Toon Bevers en Jacques van Loon wonnen.

't Ivoor 2 is daarentegen aan een opmerkelijke opmars bezig. Hier was Wim Bekkers de grote uitblinker door winst met een moyenne van 4.00. Han de Vocht en Frans Klein boekten eveneens een zege. Jan Meeuwis was goed voor acht punten.

Ook het derde team boekte een knappe overwinning. Harrie Verhoeven, Kees Maas en Wim van Dijk speelden allen een prima partij. Daar bleef Will van den Oetelaar te ver bij achter met slechts vier punten.

In de afdeling recreanten voor de spelsoort driebanden Klein leed 't Ivoor 4 een ruime nederlaag. Cor van Alphen redde de eer met een goede partij terwijl Frits Radema en Frans van Esch gevoelige tikken kregen. 't Ivoor 6 won met de hakken over de sloot. Theo van Dongen leverde een prima partij af, ook André Vissers won. Frans van Esch pakte vijf punten.

Uitslagen afgelopen week

LIBRE

't Ivoor 3 – 't Ivoor 2        27-26

DRIEBANDEN GROOT

't Ivoor 1 – Midget Gilde        30-17

RECREANTEN LIBRE

't Ivoor 1 – De Piepers 3        36-32

Hazelaar 3 – 't Ivoor 2        24-38

't Ivoor 3 - ODA Boys 1        34-28

DRIEBANDEN KLEIN

De Hopbel 1 – 't Ivoor 4        26-22

't Ivoor 6 – De Piepers 4        25-24

Programma maandag 15 februari

Recr. 1: 't Ivoor 2 – 'Ivoor 1        13.00

Recr.: 't Ivoor 3 – Vlijmendorp 2        13.00

3-banden: Riobar 1 – 't Ivoor 1        19.30

Programma woensdag 17 februari

C1: Haarsteeg 3 – 't Ivoor 1        19.30

C2/3: Asperia 4 – 't Ivoor 3        20.00

3-banden: 't Ivoor 4 – D'n Brouwer        13.00

Recr.: Veerhuis 2 – 't Ivoor 3        13.00

Programma donderdag 18 februari

3-banden: Pas Buiten – 't Ivoor 6        13.00