De Cinematic Fever Girls van de band B-Movie Orchestra ondersteunen het orkest met zang en dans. Op zaterdag 27 februari treedt de band op in Podium Boxtel. (Foto: Jochem Jurgens).
De Cinematic Fever Girls van de band B-Movie Orchestra ondersteunen het orkest met zang en dans. Op zaterdag 27 februari treedt de band op in Podium Boxtel. (Foto: Jochem Jurgens). Foto: Jochem Jurgens

Cultklassiekers zijn inspiratiebron

Filmmuziek staat centraal tijdens theatervoorstelling

Dirty Harry, Steve McQueen, James Bond, Sergio Leone: allemaal inspiratiebronnen voor de muzikanten van B-Movie Orchestra. Die inspiratie vertalen ze naar een interactieve show, waarbij de filmmuziek uit allerlei cultfilms, en ook bekendere rolprenten, centraal staat.

Een filmmuziekervaring, zo zou de voorstelling van B-Movie Orchestra in Podium Boxtel op zaterdag 27 februari het beste omschreven kunnen worden. Het twaalfkoppig orkest verkocht eerder De Melkweg in Amsterdam al uit en zijn een graag geziene gast bij het bekende tv-programma De Wereld Draait Door.

Gehuld in strakke zwarte pakken worden de muzikanten bijgestaan door twee zogeheten Cinematic Fever Girls. De achtervolgingsmuziek uit de jaren zestig film Bullit, het alom bekende deuntje van Mission Impossible en de legendarische muziek van componist en Oscarwinnaar Ennio Morricone uit westernklassieker Once Upon a Time in the West komen onder andere aan bod. De nummers worden visueel ondersteund door live aangestuurde filmbeelden.

B-film bingo

De feestelijke avond vol herkenbare muziek en videoclips wordt afgesloten met een B-film bingo. Het spel wordt georganiseerd door filmblad Schokkend Nieuws, een autoriteit op het gebied van sciencefiction-, horror-, fantasy-, B- en cultfilms. De bingokaarten zijn dit keer niet gevuld met cijfers, maar met afbeeldingen van B-film iconen. Monsters zoals Godzilla, beroemde vechtjassen als Chuck Norris, beruchte verleidsters als Bettie Page en tal van andere louche schurken en rare aliens prijken op de kaarten. Gastheer en stand-up comedian Eric van der Woude presenteert het bingospel. Eén voor één roept hij de namen van de B-film karakters af, vergezeld van een grappige anekdote. Deelnemers die de juiste naam aan de juiste afbeeldingen weten te koppelen en als eerste bingo hebben winnen een prijs.

Kaarten

B-Movie Orchestra treedt zaterdag 27 februari vanaf 20.15 uur op in Podium Boxtel aan de Burgakker. Kaartjes kosten 23 euro en de B-film bingo is inbegrepen bij de prijs. De kaarten zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl, bij Hebbes (op de Markt in Boxtel), Jumbo (winkelcentrum Oosterhof) en drogist Bewust Beter in Liempde.