Afbeelding
Foto: Peter De Koning

Cast Jesus Christ in Concert repeteert in Heilig Hartkerk

'Eindelijk de ruimte kunnen proeven'

Jesus Christ in Concert krijgt al behoorlijk vorm. De cast van de Boxtelse musical repeteerde gisteravond, woensdag 3 februari in de voormalige Heilig Hartkerk, het aansprekende decor waar deze bijzondere productie medio maart vier keer wordt opgevoerd. Spelplezier en voorpret verdreven de frisse temperatuur tussen de kerkbanken en pilaren.

Aanvankelijk had iedereen nog zijn jas aan, sommigen met een stevige sjaal om de nek. Maar al snel na het inzingen, rustig wandelend door de kerk, gingen de eerste jassen uit en zorgde aanstekelijk enthousiasme voor een behaaglijke sfeer. ,,Het is hier allemaal warm volk", lachte Petra Schellekens die in de voorstelling deel uitmaakt van 'het volk'. ,,Fijn dat we nu in de kerk terecht kunnen. Repeteren in de pastorie en de Angelaschool gaat natuurlijk prima, maar daar kunnen we geen goed beeld vormen van de ruimte waarin we straks gaan bewegen. Nu we in de kerk zijn, proeven we eindelijk hoe lang, groot en diep die ruimte eigenlijk is. Een heerlijk gevoel." Volgens cast-genoot Marijke van Nistelrooij, eveneens deel van 'het volk', is de ruimte akoestisch nog niet afgestemd. ,, Het galmt stevig tussen de pilaren en gewelven. Geeft niks, de akoestiek komt later wel. Ik heb er geen last van, we zingen er gewoon doorheen."

De theaterproductie is een initiatief van Boxtelaar Roeland Heesbeen. Samen met creatief leider en musicus Dave Hanhart staat hij aan de wieg van het spektakelstuk. De rollen in de befaamde rockopera van Andrew Lloyd Webber worden allemaal gespeeld door zo'n dertig talenten van allerlei leeftijden, afkomstig uit Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch. Samen willen zij een productie neerzetten waarover in Boxtel nog lang zal worden nagepraat.

Uitverkocht

Oorspronkelijk waren drie uitvoeringen gepland een week voor Pasen, op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 maart 2016. Die waren echter zo snel uitverkocht, dat een vierde uitvoering niet kon uitblijven. Die vindt plaats op donderdag 17 maart, en ook die was in no time uitverkocht. Per uitvoering verwelkomen de theatermakers ongeveer 450 bezoekers in de tot theaterzaal omgebouwde Heilig Hartkerk. Op de Facebook-pagina van Jesus Christ in Concert kunnen belangstellenden bijhouden hoe het gaat met de voorbereidingen en repetities. Daar vinden zij ook een overzicht van alle deelnemers.

FOTO BOVEN: De cast van Jesus Christ in Concert kan eindelijk repeteren in de voormalige Heilig Hartkerk. (Foto: Peter de Koning)