boxtelse vestiging sluit op 12 maart

Petities in omloop voor behoud Bakker Bart

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

En weer verdwijnt een winkel uit Boxtel. Bakkerij Bart aan de Rechterstraat sluit op 12 maart de deuren. Het hoofdkantoor besloot hiertoe nadat de onderhandelingen met de verhuurder over een nieuw contract op niets uitliepen. Franchisenemer Richard Koldenhof en zijn medewerkers houden nog een sprankje hoop en voelen zich gesteund door de twee petities die zijn gestart door klanten.

,,We zijn bijna tien jaar in Boxtel gevestigd en het contract loopt af", laat Koldenhof weten. ,,Er werd gestart met onderhandelingen, maar de huurprijs bleef te hoog ten opzichte van de omzet. Dat was voor het hoofdkantoor reden de stekker er uit te trekken." Jan-Joris Heling, manager Juridische Zaken van Bart's Retail, onderschrijft dit. ,,We hebben overleg gevoerd, maar het Amsterdamse vastgoedbedrijf zag geen reden om de huurprijs naar een acceptabel niveau te verlagen. Hierdoor zijn we genoodzaakt het pand te sluiten." Of de bakker naar een andere locatie gaat in Boxtel, wordt momenteel onderzocht. ,,En mogelijk komen we met de verhuurder nog tot een aanvaardbare huurprijs, al acht ik die kans klein", zegt Heling.

eindhoven

Franchisenemer Koldenhof geeft aan dat hij en zijn medewerkers 'de vingers nog steeds gekruist hebben'. ,,We hopen natuurlijk op een oplossing. De huurprijs is zó hoog, bijna vergelijkbaar met een pand in het centrum van Eindhoven. Bovendien zou de verdwijning van Bakker Bart voor het centrum van Boxtel ook niet goed zijn. Er verdwijnt al zoveel uit deze gemeente."

De aangekondigde sluiting van Bakker Bart houdt de gemoederen in Boxtel behoorlijk bezig. Zo zijn er inmiddels twee petities gestart om de broodjeswinkel te behouden. Studenten van SintLucas zijn een handtekeningenactie gestart via de website www.petities24.com. ,,Wij, studenten van SintLucas Boxtel, gaan graag in onze pauze of tussenuren een lekker warm broodje halen bij de Bakker Bart. Helaas hebben wij te horen gekregen dat het hoofdkantoor besloten heeft om de deuren te sluiten. Hier zijn wij het niet mee eens." Met de petitie hopen de mbo'ers Bakker Bart op andere gedachten te brengen. Inmiddels hebben ruim tweehonderd mensen hun digitale handtekening gezet en hebben dertig mensen een reactie achtergelaten.

pools

Volgens Koldenhof is er nóg een handtekeningenactie in omloop. ,,We krijgen ook veel mensen met de Poolse nationaliteit over de vloer. Ik hoorde dinsdag van een klant dat zij een Poolse petitie is gestart en dat die ook goed loopt." De franchisenemer geeft aan dat hij en zijn medewerkers zich enorm gesteund voelen door de klanten. ,,Ik kom niet aan werken toe", grinnikt Koldenhof. ,,Telkens moet ik mijn verhaal doen aan mensen die het niet geloven. Het is treurig nieuws, maar we hebben er weinig invloed op. We zetten ons beste beentje voor zodat we op 12 maart met opgeheven hoofd het pand kunnen verlaten."