Schrijver Peter Buwalda komt naar Podium Boxtel tijdens het Boxtelse Boekenbal op 12 maart. Hij zal daar geïnterviewd worden door Tilburgse schrijver, dichter en kleinkunstenaar Frank van Pamelen. (Foto: Mikel Buwalda).
Schrijver Peter Buwalda komt naar Podium Boxtel tijdens het Boxtelse Boekenbal op 12 maart. Hij zal daar geïnterviewd worden door Tilburgse schrijver, dichter en kleinkunstenaar Frank van Pamelen. (Foto: Mikel Buwalda). Foto: Annelieke van der Linden

Boekenfeest! weer omgedoopt tot Boek en Bal

Peter Buwalda naar Podium Boxtel

Onder de werktitel Boekenfeest! werkte een initiatiefgroep aan de rentree van het Boxtelse boekenbal. Inmiddels is het literaire feest weer omgedoopt tot Boek en Bal en heeft de organisatie al een klinkende naam bekend gemaakt.

Schrijver en journalist Peter Buwalda wordt tijdens het bal in Podium Boxtel geïnterviewd. Buwalda is bekend door zijn roman 'Bonita Avenue' en zijn columns in de Volkskrant. De presentatie is in handen van Frank van Pamelen. De Tilburgse Van Pamelen schrijft, dicht en is kleinkunstenaar. Zijn komst werd mogelijk gemaakt door de Vrienden van Podium Boxtel. Naast optredens van de literaire helden zijn er tal van activiteiten. De band Philip Kroonenberg and his Magic Magicians sluit de avond af.

Eet- en leesmenu

Het bal sluit aan op de 81ste Boekenweek, die dit jaar plaatsvindt van 12 tot en met 20 maart. Het thema van de literaire week is 'Was ich noch zu sagen hätte'.

Anders dan voorgaande jaren kent het Boxtelse boekenbal een aanloopprogramma dat bestaat uit een 'eet- en leesmenu' en diverse optredens bij de plaatselijke horeca.

Het Boek en Bal vindt plaats op zaterdag 12 maart vanaf 20.00 uur in Podium Boxtel aan de Burgakker. Kaarten kosten tien euro. Deze zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of bij Hebbes (Markt, Boxtel), Jumbo (winkelcentrum Oosterhof) en drogist Bewust Beter aan de Nieuwstraat 35 (Liempde).