De leden van De Oggelleuters assisteren de firma Cuadrilla bij de zoektocht naar goud in Esch. Benieuwd of de mijnwerkers op rijke delfstoffen stuiten in de gouden Oggelvorsenpoel... (Foto: Peter de Koning).
De leden van De Oggelleuters assisteren de firma Cuadrilla bij de zoektocht naar goud in Esch. Benieuwd of de mijnwerkers op rijke delfstoffen stuiten in de gouden Oggelvorsenpoel... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

LUDIEK OPTREDEN VAN DE OGGELLEUTERS IN OPTOCHT ESCH

Goudjacht Cuadrilla bij Oggelvorsen

MARC CLEUTJENS

In de aanloop naar de viering van het gouden jubileum van het openbaar carnaval in Esch heeft Cuadrilla besloten om naar goud te gaan zoeken in de Oggelvorsenpoel. Volgens een zegsman viel dat besluit vorig jaar op 11 november en wordt nauw samengewerkt met carnavalsvereniging De Oggelleuters.

Na een aantal vergeefse pogingen om schaliegas te winnen in Boxtel en Haaren heeft Cuadrilla de pijlen nu gericht op Esch. Volgens een woordvoerder van de mijngigant zijn De Oggelleuters met hun kennis van de Oggelvorsenpoel dé kandidaat om uitvoerder te zijn van haar gouden plannen.

Ook de woordvoerder van De Oggelleuters reageert enthousiast: ,,Na jaren van ploeteren om de optocht te winnen, meestal vergeefs, biedt Cuadrilla ons nu een kans uit duizenden om dit jaar goud te scoren."

WEINIG VERTROUWEN

De zoektocht naar goud zal zondag 7 februari starten, ondanks de sceptische reacties van diverse partijen. Anonieme bronnen laten weten weinig vertrouwen te hebben in het bedrijf en nog minder in de goudzoekerscapaciteiten van De Oggelleuters. ,,De Oggelleuters claimen al jaren dat zij goud vinden in de optocht maar tot nu toe is het veel zilver en brons en weinig goud."

Ook uit kringen van de andere deelnemers aan de optocht komen soortgelijke geluiden: ,,Als het gaat om zoeken van goud, zijn er veel geschiktere kandidaten. Kandidaten die de optocht wél weten te winnen", aldus een anonieme deelnemer.

In een reactie laat Cuadrilla weten het volste vertrouwen te hebben in haar uitvoerder en in de missie voor goud. ,,Indien we óók niet succesvol blijken te zijn in deze vorm van winning, zullen wij ons bedrijf opheffen", zo klinkt het. Namens De Oggelleuters wordt daar quasi serieus met een lach aan toegevoegd. ,,Als zelfs dít niet lukt, openen we toch gewoon een Chinees restaurant met de naam Golden House…"

De optocht start zondag om 12.11 uur.

FOTO ONDER: De leden van De Oggelleuters assisteren Cuadrilla bij de zoektocht naar goud. Benieuwd of de mijnwerkers op rijke delfstoffen stuiten in de gouden Oggelvorsenpoel... (Foto: Peter de Koning).