Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

denra scooters breidt uit met fietsverkoop- en reparatie

'Er gaat een wereld voor me open'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Toen duidelijk werd dat er geen fietsenwinkels meer in Liempde zaten, twijfelde Willem Spoor wel even. De eigenaar van Denra Scooters aan de Boxtelseweg verdiepte zich in de wereld van (elektrische) fietsen en accessoires en besloot de stap te wagen. Sinds 1 januari kunnen mensen naast scooters en brommers ook voor rijwielen en kleine reparaties terecht bij de Liempdse onderneming.

,,Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open sinds ik de fietsen verkoop", grinnikt Spoor. ,,Er komt enorm veel bij kijken. Zo heb je al talloze banden voor één fiets." Hij ging beurzen af, liet zich door vertegenwoordigers informeren, hakte uiteindelijk de knoop door en startte met de verkoop van tweewielers. Inmiddels heeft hij een gedeelte van zijn showroom aan de Boxtelseweg gereserveerd voor de fietsen. Mensen kunnen bij Denra terecht voor 'stadsfietsen', maar ook voor driewielers voor mensen met een beperking en elektrische fietsen. ,,Daarnaast verricht ik ook kleine reparaties, zoals een lamp verwisselen of lekke band maken. Het is niet mijn bedoeling een enorme fietsenzaak te starten. Ik denk maar zo: in Liempde wonen zo'n vijfduizend mensen. Dat houdt in dat er óók vijfduizend fietsen in het dorp zijn. Ik verwacht dat er dus zeker behoefte is aan een plek waar ze hun rijwiel kunnen laten repareren of een nieuwe fiets kunnen kopen." De Boxtelaar geeft aan dat hij expres in de winter is gestart met de verkoop van fietsen. ,,Dit seizoen is het wat rustiger, waardoor ik de tijd kan nemen om deze tak uit te bouwen."

Spoor startte vier jaar geleden, na jaren als vrachtwagenchauffeur te hebben gewerkt, met Denra Scooters. ,,Een uit de hand gelopen hobby. Het is een goede keuze geweest. Ik kan mijn tijd zelf indelen en heb veel contact met mensen. Bovendien merk ik dat mensen me steeds beter weten te vinden. Denra Scooters begint steeds meer een winkel te worden waar ik de hele dag aanloop heb." Denra Scooters verkoopt nieuwe en tweedehands scooters en brommers in alle soorten en maten en bedient met name klanten uit de regio Boxtel, Liempde, Oirschot en Sint-Oedenrode. ,,Toch komen er ook mensen die verder weg wonen. Zij vinden me met name via internet", legt Spoor uit. ,,Vooral Facebook doet het goed."

Goedkoop én servicegericht, zo omschrijft Spoor zijn onderneming. ,,Zo heb ik twee uitleenscooters en een gratis haalservice in Boxtel en Liempde. Je merkt dat mensen steeds vaker voor een scooter kiezen in plaats van een tweede auto. Het is toch een goedkoper alternatief."

Kijk voor informatie op www.denra.nl.

FOTO BOVEN: Willem Spoor, eigenaar van Denra Scooters, verkoopt sinds 1 januari naast scooters en brommers ook stads- en elektrische fietsen. (Foto: Annelieke van der Linden).


praktijk aan fellenoord op andere plek in gebouw

Verloskundig centrum nu 'in de etalage'

Exact twaalf en een half jaar geleden verhuisde het verloskundig centrum van het Wit-Gele-Kruisgebouw naar de Fellenoord in het centrum van Boxtel. Al die tijd hielden de verloskundigen praktijk aan de achterkant van het gebouw. Om complete zorg op een comfortabele plek te kunnen bieden, is besloten te verhuizen naar de voorkant van het pand. Dinsdag werd het eerste spreekuur 'aan de voorkant' gehouden.

,,We hebben nog overwogen een ander pand te zoeken, maar we heten nu eenmaal Fellenoord en die naam wilden we graag behouden", lacht verloskundige Petra van der Tempel. ,,Twaalf jaar geleden werd gekozen het pand te delen met een winkel voor babyspullen, die aan de voorkant kwam. Dat is helaas nooit helemaal van de grond gekomen", vult collega Marieke te Dorsthorst aan. ,,We waren op zoek naar een plek die meer klantvriendelijk was. Uiteindelijk besloten we hier te blijven, maar dan aan de voorkant. Van de achterkant naar de etalage..." Het pand is verbouwd met behulp van lokale bedrijven als Devo Boxtel en Infolio.

En dus komen cliënten nu aan de voorkant binnen en is er een balie en wacht-


Supermarkt Plus

houdt speciale

Eredivisie-actie

Supermarkt Plus Van der Horst aan de Van Beekstraat staat volledig in het teken van de Eredivisie. Klanten kunnen sparen voor voetbalplaatjes. In ieder pakketje zit een speciaal recept...

Bij iedere tien euro aan boodschappen en bij aankoop van speciale actieproducten ontvangen klanten een pakketje met drie voetbalplaatjes én een recept van de moeder van een Eredivisie-voetballer.

Kinderen kunnen de 2.016 stickers met bekende voetballers in een verzamelalbum plakken dat apart verkrijgbaar is. Ook voor de recepten is een apart album verkrijgbaar. In de eerste actieweek worden de albums gratis uitgedeeld bij aankoop van twee netjes mandarijnen. Van zondag 14 tot en met woensdag 17 februari wordt een speciaal Eredivisie-eetbord verstrekt bij aankoop van speciaal geselecteerde actieproducten.

kamer. ,,Dat komt een stuk klantvriendelijker over", legt Van der Tempel uit. Ze geeft aan dat de praktijk een écht moeder-kindcentrum is. ,,Mensen kunnen hier terecht voor alles omtrent de zwangerschap. Van preconceptie tot anticonceptie, zelfs het plaatsen van spiralen: we bieden het complete pakket", aldus Van der Tempel. ,,Zo is het zelfs mogelijk bij ons om een twintigweken-echo te laten maken."

Daarnaast wordt intensief samengewerkt met anderen. Zo huurt lactatiekundige Anita Paardekooper een ruimte in het pand waar ze geregeld spreekuren houdt. Van der Tempel: ,,We hebben veel contact met haar en kunnen overleggen of mensen naar elkaar doorsturen. De lijntjes zijn kort."

groepsconsult

Verloskundig centrum Fellenoord bedient met name de mensen uit Boxtel, Vught en Sint-Michielsgestel. Ook in Vught heeft de praktijk een vestiging; aan de Van Voorst tot Voorststraat. ,,We merken dat een verloskundig centrum steeds meer een informerende functie krijgt", legt Linda Schoor, sinds drie jaar verloskundige bij Fellenoord, uit. ,,Zo organiseren we minimaal vier keer per jaar voorlichtingsavonden voor vrouwen en hun partners over allerlei onderwerpen die met zwangerschap te maken hebben."

Daarnaast zijn verloskundigen Van der Tempel en Te Dorsthorst bevoegd om groepsconsulten te geven. ,,Binnenkort starten we hiermee. Zo kun je algemene informatie, waar je vaak niet aan toe komt tijdens een spreekuur, met meerdere mensen delen. Bovendien kunnen mensen ook van elkaar leren", legt Te Dorsthorst uit.

Persoonlijk en laagdrempelig, zo omschrijven de verloskundigen de Boxtelse praktijk. ,,We weten wie de mensen zijn die we helpen, de contacten zijn persoonlijk", aldus Van der Tempel. ,,Bovendien oefenen we het vak met hart en ziel uit. Elke keer geeft het weer veel voldoening als je een pasgeboren baby in de armen van de moeder legt."

Kijk voor meer informatie op www.verloskundigcentrumfellenoord.nl.


Tweedehands markt

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat wordt zaterdag 13 februari een tweedehands markt gehouden. De markt duurt van 13.00 tot 16.00 uur, de entree kost één euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Tafelhuur kost drie euro, aanmelden via telefoonnummer (0411) 68 36 75 of (0411) 60 10 36.

De verloskundigen van praktijk Fellenoord. V.l.n.r.: Petra van der Tempel, Marieke te Dorsthorst en Linda Schoor.