Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

DE PLOEGERS BLIJVEN VERNIEUWEN

Veel nieuwtjes tijdens carnaval in Liempde

Prinsenvereniging De Ploegers blijft vernieuwen in Liempde. Ook tijdens de komende carnavalsdagen worden tal van nieuwe initiatieven gelanceerd die het vieren van carnaval attractief en verrassend houden. Onder leiding van prins Primus en jeugdprinses Noukie barst het feestgedruis zaterdag 6 februari los; de kinderen van Ploegersland openen het bal al op vrijdag 5 februari met een heuse jeugdoptocht vanaf basisschool De Oversteek.

De carnavalsmis (foto onder, Albert Stolwijk) die vorig jaar werd geherintroduceerd in Ploegersland, staat opnieuw op de pretkalender. Onder leiding van kapelaan Geoffrey de Jong wordt zaterdag 6 februari om 11.11 uur een eucharistieviering opgedragen in de kerk van Sint-Jans Onthoofding. Nieuw is dat daarna het carnaval officieel losbarst in Ploegersresidentie Hof van Liempde. Daar wordt ook het buurtcarnaval gehouden en zal burgemeester Mark Buijs de sleutels van Ploegersland overdragen aan prins Primus en jeugdprinses Noukie.

ALCOHOLVRIJ

De optocht die zondag 7 februari door Ploegersland trekt, zal net als de praalstoet van Eendengat alcoholvrij zijn. ,,We hebben dat besluit vorig jaar al zelf genomen en kregen later te horen dat ook de burgemeester van mening is dat de optocht zonder alcohol door het dorp moet trekken", lichtte voorzitter Désiré van Laarhoven van prinsenvereniging De Ploegers deze week toe. De optocht begint om 14.11 uur en trekt door hartje Liempde.

Net als vorig jaar wordt in het Concordiapark een activiteit gehouden voor jongeren. Dit jaar is gekozen voor bumperbal waarbij de jeugd het in teams van vier spelers tegen elkaar opneemt. Na de vervroegde verbranding van de ploeg (dinsdag 9 februari tussen 18.30 en 20.00 uur) wordt de prinsenwagen van De Ploegers ingezet om jongeren te vervoeren naar het carnavalsfeest in jeugdsoos Pius X. De prinsenwagen rijdt enkele keren op en neer vanaf het Raadhuisplein.

Meer weten over carnaval in Ploegersland? Kijk op www.ploegers.nl.


't Gevolg in leutstoet

De Liempdse carnavalsoptocht beleeft zondag 7 februari een primeur. Na jaren van stappen, plezier maken en carnaval vieren is de juiste Toon gevonden en presenteert 't Gevolg zich aan de Liempdse bevolking. Een extraatje voor de Ploegers dus, want naast prins Primus, adjudant Johan, hun gevolg én gastgevolg zal ook 't Gevolg schitteren. Een extra reden om de optocht van Ploegersland te bekijken.