Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

twee opdrachten voor leutvorst

Oggelvorsenpoel viert feest met gouden randje

Normaal gesproken kleurt Oggelvorsenpoel blauw/geel met carnaval, maar dit jaar komt daar een andere kleur bij: goud. Esch viert dat er al vijftig jaar carnaval wordt gevierd in het dorp. Geen echt jubileum, want die vallen in de omgekeerde zottenwereld om de 11 jaar. Maar wel een carnavalsjaar met een gouden randje.

Het thema van carnaval 2016 is uiteraard ook van goud, namelijk 'D'r schittert goud vur jong en oud'. Om het halve-eeuwfeest kracht bij te zetten zijn er paar 'gouden activiteiten'. Zo hebben alle verenigingen, clubjes en vriendengroepen een gouden lijst gekregen, met het verzoek die te versieren. De gouden lijsten worden op gepaste wijze onthuld tijdens de officiële opening van het carnaval op zaterdag, waarmee één van de opdrachten van burgemeester Jeannette Zwijnenburg ingevuld wordt.

gevels

Die opdrachten van de burgemeester zijn een jarenlange traditie in Oggelvorsenpoel. Vóórdat prins Wilhelm de sleutel van het dorp in handen krijgt, moet hij zorgen dat aan deze opdrachten voldaan is. Dit jaar heeft de burgemeester Zwijnenburg twee gouden opdrachten gegeven. De eerste luidt: laat zien dat 50 een getal is dat alle Oggelvorsen en Kwakbollekes kennen.

De tweede opdracht is: Laat zien dat het in de Oggelvorsenpoel heel duidelijk is dat de Oggelvorsen vijftig jaar bestaan. Om aan deze opdracht te voldoen, is aan dorpsbewoners gevraagd hun huizen te versieren. Inmiddels kleuren aardig wat gevels, ramen en deuren goud. Ook de nieuwe wimpel van Oggelvorsenpoel hangt te wapperen aan verschillende huizen.

Het zaterdagavondfeest in dorpshuis De Es kleurt eveneens goud. Iedereen wordt uitgenodigd te komen in een 'gouw pekske', of een andere outfit die past in het zaterdagavondthema '50 Gouwe Ouwe.' Ook de Kwakbollekes hebben hier en daar een gouden randje aan het feest, zoals tijdens Het Gouden Eierenbal op maandagmiddag. Bovenal hopen de prins Wilhelm d'n Urste en adjudante Marja, jeugdprinses Lieke d'n Urste met haar adjudante Nine en ceremoniemeester Lara op een schitterend gouden feest, vijf dagen lang, voor alle Oggelvorsen en Kwakbollekes.