Floris de Jongh aast op de bal namens JRC
Floris de Jongh aast op de bal namens JRC Foto: Hans Verberk

ONNODIGE TURNOVERS EN SLECHTE SCHOTPERCENTAGES

Bumpers wint geflatteerd van JRC

Hoewel de mannen van JRC nog ogenschijnlijk kansloos onderuit gingen in Sittard, was deze uitslag ietwat geflatteerd. De uitslag van de eerste wedstrijd doet vermoeden dat een groot krachtsverschil bestaat tussen voornoemde teams.

Echter, de uitwedstrijd kan worden aangemerkt als een van de slechtere wedstrijden van JRC dit seizoen. Daarom wilden de Boxtelaren zondagmiddag in eigen huis laten zien dat zij gewaagd zijn aan tegenstander Bumpers.

GAATJE DICHTEN

Met Jaap van Loon en Ian Rooth nog steeds uitgeschakeld door blessures, werd de selectie aangevuld door Jasper Verhoeven en Erwin Reijnaerts. Het eerste kwart schoot JRC uit de startblokken. Zoals verwacht begon Bumpers direct met een zoneverdediging, die de gehele wedstrijd aanhield. JRC wist hier in Sittard geen antwoord op en dat was dan ook de voornaamste oorzaak van die stevige verliespartij.

Deze wedstrijd hadden de mannen uit Boxtel daar beduidend minder moeite mee. Aan de hand van Floris de Jongh, die alleen al in het eerste kwart elf punten scoorde, werd een kleine voorsprong opgebouwd van vijf punten. Bumpers wist dit gaatje te dichten waardoor de eindstand van het eerste kwart 24-24 was.

Het tweede kwart stond vooral in het teken van de slechte schotpercentages van JRC. Zo schoten de Boxtelaren slechts 35 procent van het veld en slechts 50 procent van achter de vrijeworplijn. Tegen een tegenstander als Bumpers was het zaak om te blijven scoren en stops te maken, want de opponent is zeer atletisch met diverse aanvallende wapens. JRC slaagde hier echter niet in waardoor Bumpers vijf punten kon uitlopen. Ruststand: 39-44.

De wedstrijd was nog volledig open en JRC had nog genoeg tijd en mogelijkheden om de achterstand om te buigen. Zo flitsend als de mannen van JRC het eerste kwart van start gingen, was daar in de tweede helft niets meer van terug te zien. Het derde kwart stond voornamelijk in het teken van de onnodige turnovers aan de Boxtelse zijde. Veel (te) moeilijke op-

Tweemaal goud

voor leden van

Judo Club Liempde

Judo Club Liempde nam zondag met negen leden deel aan het Langstraat Judotoernooi in Kaatsheuvel. Joost van der Linden en Kasandra Wagenaars waren oppermachtig, wonnen al hun partijen voortijdig met ippon en pakten een gouden medaille.

Gijs de Wit verloor één partij, maar won de rest van zijn wedstrijden overtuigend en werd daarmee dik verdiend tweede. Ook Faye Goossens won al haar duels op eentje na en werd ook tweede in Kaatsheuvel. De derde plaats was weggelegd voor Tess Schoones en Xander Kreeft. Mees Koster, Migus Ribeiro en Bas Daverveld vielen net naast het podium, maar kregen toch een prijs mee naar huis.

ties werden gekozen in de aanval. Dit werd direct afgestraft door Bumpers met een tien tegen nul run, waarop coach Oliviera een time-out nam teneinde zijn troepen zich te laten herpakken. Dit lukte door middel van een aantal defensieve stops en aanvallende scores, de tussenstand na het derde kwart was 52-58.

Het vierde kwart gelijkwaardig aan het derde kwart. Veel (onnodige) turnovers aan de Boxtelse zijde zorgden ervoor dat Bumpers weer een gat kon slaan van tien punten. Weer moest JRC zich terugknokken, maar met het vertoonde spel in de tweede helft was dit niet genoeg.

FOTO BOVEN: Floris de Jongh aast op de bal namens JRC. Hij was met 17 punten de topscorer van de Boxtelse basketbalformatie. (Foto: Hans Verberk).

Successen voor

Sint-Martinus

op twee fronten

Amazone Ankie van der Heijden van rijvereniging Sint-Martinus uit Boxtel heeft afgelopen weekeinde meegedaan aan de kampioenschappen van de Regio Hart van Brabant van de KNHS. Ze kwam in actie met haar paard Reckless en Dorina.

In de klasse Z1 kwam Van der Heijden in de ring voor een kür op muziek waarbij ze in een ijzersterk deelnemersveld een score behaalde van 66,25 procent, goed voor de achtste plaats. In de eerste proef werd ze achtste met een resultaat van 64.90 procent.

In de klasse M1 was Van der Heijden in beste vorm met Dorina. In de finale werd ze achtste met een score van 63,17 procent. Tijdens de eerste proef werd ze derde met 65.17 procent.

Zaterdag hield Sint-Martinus in manege De Langspier een springwedstrijd waaraan ook enkele eigen leden deelnamen. In de klasse Licht was de achtste plaats voor Johan van de Sande, die met Darole een tijd van 40,76 seconden klokte in een foutloze barrage.

Schutters L'Union

behouden kans

op kampioenschap

Het eerste zestal van handboogschutterij L'Union Boxtel heeft er vorige week in eigen huis voor gezorgd dat de titelaspiraties nog niet in de ijskast zijn verdwenen. Na de overwinning op Amicitia zijn nog twee zeges nodig om kampioen te kunnen worden.

De handboogschutters van L'Union komen uit in de competitie waarbij geschoten wordt over een afstand van 25 meter. Met 1.135 punten voor de beste vijf schutters troefde de Boxtelse formatie de opponent uit Schijndel af, die bleef steken op 1.129 punten. Met nog twee overwinningen kan het kampioenschap gevierd worden en de kans niet ondenkbaar dat dit gaat lukken.

De beste schutter was Marchel Kluijtmans met 232 punten, gevolgd door Henk Jegers (229), Marc Verdaasdonk (227), Adri van de Langenberg (226), Henri van den Broek (221) en Gerard van der Steen (206).