Nohr de Vos treedt maandag en dinsdag op in de Kwekpoel. (Foto: Peter de Koning).
Nohr de Vos treedt maandag en dinsdag op in de Kwekpoel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Nohr treedt op

in feesttempel

de Kwekpoel

De Boxtelse zangeres Nohr de Vos, bekend van haar deelname aan de finale van het Junior Songfestival, is een van de bijzondere gasten van de Kwekpoel. Maandagmiddag 8 en dinsdagavond 9 februari staat Nohr op het podium in de carnavalstempel voor alle donseeendjes van Eendengat.

De Kwekpoel is al vele jaren dé plek waar kinderen carnaval vieren. Zaterdag 6 februari zwaaien de deuren voor de eerste keer open. Na afloop van de Kleine Eendentrek is iedereen welkom.

Tijdens carnaval zorgen de leden van De Knokkers ervoor dat in De Kwekpoel elke middag en avond entertainment geboden wordt. Naast dansen en feesten op de muziek van de deejays van de KEK Discoshow, kunnen de oudere kinderen het tijdens carnaval 's avonds ook tegen elkaar opnemen in allerlei spelletjes. Wat te denken van het 'Boerenspel' waarbij de winst gaat naar de kandidaat die de hardste boer kan laten. Daanraast is er de Kwekpoel Scholenbattle en de Just Dance Competition. Verder is er een polonaise-uitdaging en wordt dinsdagavond de Gil je gek-wedstrijd gehouden.

Jongere donseendjes kunnen in De Kwekpoel ook terecht in de peuterhoek. Hier kunnen kinderen zich laten schminken en met confetti spelen. Of meedoen aan de wedstrijd die leidt op de titel 'Beste vader/moeder van Boxtel'. Maandag om 11.00 uur wordt het traditionele Donseendjesfeest gehouden en wordt door De Knokkers een leuk toneelstuk opgevoerd.

Het jeugdcarnaval van Eendengat wordt dinsdag 9 februari om 17.00 uur afgesloten met de verbranding van de eend, het carnavalssymbool van Boxtel.

PARTYPAS

Kinderen die de Kwekpoel willen bezoeken, kunnen bij Ring & Go aan de Rechterstraat een partypas kopen. dat kost 7 euro. Wie ook een leuk keycord wil, betaalt 7,50 euro. Meer weten? Kijk op www.kwekpoel.nl.