Wil van de Sande, Frank van Heesch, Peter van de Sande, Marcel Roos en Werner Dekkers (v.l.n.r.), ook wel bekend als De Vijf Zaligheden, treden op als keurschlager tijdens het Snertconcert in Lennisheuvel. (Foto: Daisy Renders).
Wil van de Sande, Frank van Heesch, Peter van de Sande, Marcel Roos en Werner Dekkers (v.l.n.r.), ook wel bekend als De Vijf Zaligheden, treden op als keurschlager tijdens het Snertconcert in Lennisheuvel. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

REGIO MAAKT ZICH OP VOOR VIERDAAGS VOLKSFEEST

Wat voor vlees heeft Eendengat in de kuip?

Op de melodie van bekende Duitse meezingers keurde het kwintet De Vijf Zaligheden afgelopen weekeinde tijdens de Snertconcerten in Lennisheuvel het vlees dat de gemeente Boxtel in de kuip heeft. Verkleed als 'keurschlager' bezong het komische kwintet tal van lokale voorvallen.

De inwoners van Lennisheuvel hebben twee avonden uitbundig plezier beleeft tijdens het 34e Snertconcert van de Beyersland Kapel. Met tal van gastartiesten schotelden de muzikanten in gemeenschapshuis Orion een kolderieke show voor.

De hoogzwangere Mathilda (Imca Strik) en de politiek incorrecte Handig Harrie (Toon van Krieken) leidden de bezoekers op komische wijze door het avondvullend programma dat vrijdag werd bezocht door onder meer burgemeester Mark Buijs en wethouder Peter van de Wiel, maar ook door prins Peer d'n Twidde en zijn gevolg. Namens de organiserende blaaskapel zette zijne doorluchtige hoogheid Kees van de Loo in het zonnetje die 33 jaar zijn creatieve bijdrage levert aan het jaarlijkse festijn.

Prins Primus van het Liempdse Ploegersland bezocht met zijn gevolg de voorstelling op zaterdag. De koldervorst verraste alle aanwezigen met zijn enthousiasme. Namens de Beyersland Kapel onderscheidde hij Michel Geilfus vanwege zijn brede inzet voor het kerkdorp Lennisheuvel. Geilfus ontving de Gouw Ert die jaarlijks tijdens het Snertconcert wordt uitgereikt.

Het publiek smulde van de leuke optredens, maar ook van de erwtensoep; óók zo'n onmisbaar element in Lennisheuvel.