Erelid Ad van Wanrooij (links) en John van Ingen staken de meeste tijd in de renovatie van de LSV-kantine. Zij onthulden zaterdag het clublogo in de nieuwe bar. (Foto: Peter de Koning).
Erelid Ad van Wanrooij (links) en John van Ingen staken de meeste tijd in de renovatie van de LSV-kantine. Zij onthulden zaterdag het clublogo in de nieuwe bar. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

HEROPENING GERENOVEERDE VOETBALKANTINE IN SPORTPARK LENNISHEUVEL

LSV met nieuw elan op weg naar gouden jubileum

HENK VAN WEERT

,,Wie had dit twee jaar geleden kunnen denken?" Voorzitter Frans van der Struijk van voetbalvereniging LSV in Lennisheuvel wond er zaterdagavond geen doekjes om. Het had weinig gescheeld of de club was ter ziele gegaan. Er werden zelfs al gesprekken aangeknoopt om op te gaan in een van de andere Boxtelse voetbalclubs. ,,Maar dat was het toch niet voor ons. En kijk nu eens", glunderde de preses bij de heropening van geheel gerenoveerde voetbalkantine.

Bungelend aan de staart van de vijfde klasse maakte het eerste elftal van LSV momenteel geen gloriejaren mee. De bestuurlijke en organisatorisch impasse waarin de in 1970 opgerichte voetbalclub twee jaar geleden verkeerde, heeft ook sportief zijn sporen nagelaten. Maar vanuit de kelder van het amateurvoetbal is er voor LSV slechts één weg mogelijk en die voert naar boven. De club heeft er ook vertrouwen in dat die weg gevonden wordt.

,,We zijn letterlijk en figuurlijk aan het bouwen", vertelde vicevoorzitter Stef Streur voorafgaand aan de officiële heropening. ,,Oók sportief, met een compleet nieuw eerste elftal onder aanvoering van trainer Kirk Koningstein, die zelf ook niet te beroerd was om tijdens de winterstop de handen uit de mouwen te steken tijdens de renovatie van ons clubhuis."

Begin december werd gestart met een grondige opknapbeurt van de voetbalkantine aan de Mijlstraat. Met name de veteranenafdeling stak tijdens de renovatie de handen uit de mouwen. Nu de tweede competitiehelft van start gaat, is de verbouwing achter de rug. ,,We wachten alleen nog op het nieuwe meubilair. Voorzitter Van der Struijk: ,,Ja, ook wij hebben te maken met de gevolgen van de vluchtelingenstroom. Door de strengere grenscontroles staat de vrachtwagen met daarin onder meer de geïmporteerde barkrukken ergens aan een grenspost. Maar de verwachting is dat ze volgende week kunnen worden geleverd. Gelukkig heeft de leverancier tijdelijk vervangende tafels en stoelen geregeld, zodat we vanavond toch onze feestavond kunnen houden."

NIEUWE TOEKOMST

Een kleine vijftig van de in totaal tweehonderd LSV'ers verzamelden zich zaterdag in hun geheel vernieuwde clubhuis. Aan het begin van een feestavond die werd opgeluisterd door deejay Kay van Putten kregen medeoprichter en erelid Ad van Wanrooij en John van Ingen, die als drijvende kracht de renovatie coördineerde, de eer om de officiële heropening te verrichten. Het tweetal was de voorbij maanden vrijwel dagelijks in het clubhuis te vinden. Zij maakten een verlicht beeldmerk in de bar zichtbaar.

Ondanks de organisatorische perikelen die de club bijna de kop kostten, is LSV financieel gezond, vertelde vicevoorzitter Streur. En dus was er ook geld voor de renovatie. ,,Die was hard nodig. Maar het is ook een symbolisch gebaar. LSV laat graag zien dat ze klaar is voor een nieuwe toekomst. Met een nieuw en enthousiast bestuur en diverse al even enthousiaste commissies."

PARKEERTERREIN

Voorzitter Van der Struijk gaf aan dat LSV over een prima accommodatie beschikt: ,,Het achterstallig onderhoud aan de velden is aangepakt en met de gemeente zijn we in overleg over verlichting bij het trainingsveld. Als die er is, gaat het straks beslist ook beter met onze sportieve prestaties." Die opmerking werd beantwoord met gelach... Met de gemeente wordt ook overlegd over de herinrichting van de parkeerplaats bij het sportpark. ,,Het is nu maar een modderige boel, dat moet nodig veranderen", gaf Streur aan. LSV is ook een van de sportclubs die zich heeft ingeschreven voor de plaatsing van zonnepanelen, die dankzij een landelijke subsidieregeling voordelig aangeschaft kunnen worden.

Naast vier seniorenteams en een prima presterend vrouwenelftal heeft LSV een jeugdafdeling waarin sinds enkele jaren ploegen worden geformeerd in samenwerking met De Bocht '80, dat een eindje verderop aan de Oude Grintweg in Oirschot haar velden heeft. Deze teams doen onder de naam LBC mee aan de competitie. ,,De jeugdafdeling vormt nog wel een hoofdpijndossier", erkende Van der Struijk. ,,Daarom doe ik ook hier een beroep op alle leden om de helpende hand toe te steken."

BARKRUK 'KOPEN'?

Zoals elke club probeert ook LSV op allerlei manieren geld bijeen te sprokkelen. Onder meer door barkrukken te 'verkopen'. Voor 60 euro kunnen leden hun naamplaatje op een barkruk laten plaatsen. Diverse mensen hebben op die manier al geld gegeven. Voorzitter Van der Struijk lacht: ,,Maar de kruk blijft eigendom van de club. En als je naam erop staat, betekent dat niet dat je een gereserveerde zitplaats hebt..."

Met een bar en verrijdbare bartafels van steigerhout heeft de LSV-kantine een modern en licht interieur. De grote, zwarte tegels glimmen chique en het eveneens zwarte systeemplafond contrasteren daar mooi mee. Van der Struijk en Streur stralen als ze de verbaasde blikken zien van mensen die voor het eerst na de opknapbeurt het clubhuis betreden. ,,De verbouwing is méér dan alleen een restyling. Die heeft ook een signaalfunctie. We willen laten zien dat het goed gaat met LSV." Het is duidelijk de geel/blauwe clubvlag van de Lennisheuvelse voetbalclub zal ook over vier jaar, als de Lennisheuvelse voetbalclub, toe is aan het vijftigjarig bestaansjubileum nog fier wapperen aan de Mijlstraat...

Zaalvoetbal

Uitslagen zaterdag 30 januari

v. Dongen/v.d. Wiel - Laansma Tuinen        6-3

Gebr. Bekkers – Pika Bikes/'t Geveltje        10-2

Filipe/ElzenMaas – De Nozem        2-2

Cafe 't Geveltje – Tahadi        5-5

Fysio De Dommel – v. Stekelenburg        6-4

Vouwwagenspec. – Kwalitaria Strik        3-5

Uitslagen maandag 1 februari

v.d.Heijden Milieu - Vermeer Verz.        4-3

Vinyl- en Tapijtwinkel – Termeer Support        6-1

Comsche Hoeve – v. Stekelenburg        6-2

Faes Entertainment – Groen als Gras        9-5

In verband met carnaval vinden komende week geen wedstrijden plaats.