Afbeelding
Foto:

NK-TOERNOOI IN PARTYCENTRE DE ADELAAR

Boxtelse voorronde om nationale pokertitel

In partycentrum De Adelaar aan de Baroniestraat in Boxtel wordt zaterdag 13 februari vanaf 19.30 uur een voorronde van het tweede open Nederlands kampioenschap poker gespeeld. Verspreid over heel Nederland worden 150 van die voorrondes gespeeld waar spelers zich kunnen plaatsen voor de landelijke finale.

De Adelaar wordt omgetoverd tot een ware pokerroom met professionele pokertafels, chips en kaarten. Daarnaast is er een toernooidirecteur die zorgt dat alles goed verloopt.

De winnaar van deze voorronde mag een jaar lang de titel pokerkampioen van Boxtel voeren, krijgt een mooie beker en kwalificeert zich direct voor de landelijke finale. Daarnaast gaat 5 procent van de beste deelnemers door naar de semifinale. Het pokerkampioenschap zet vooral in op spelplezier.

,,Onze missie is om alle recreatieve pokeraars in Nederland de kans te geven om deel te nemen aan een professioneel en legaal georganiseerd evenement", vertelt organisator Mathijs Jonkers. ,,Vorig jaar deden al ruim vijfduizend pokeraars mee. Dit jaar verwachten we het dubbele aantal. Door mee te doen, krijgen deelnemers niet alleen de kans om een gooi te doen naar de nationale pokertitel, maar ook om een leuk, laagdrempelig toernooi te spelen", vervolgt Jonkers.

Er wordt niet om geld gespeeld, alleen om de eer. ,,We willen poker naar de mensen toebrengen. Wat is er nou leuker dan legaal pokeren in je eigen regio?", zegt Jonkers. Belangstellenden van 18 jaar en ouder kunnen zich via www.onkpoker.nl inschrijven. Deelname kost 12,50 euro.

FOTO ONDER: Sfeerbeeld van een voorronde in 2015, tijdens het eerste open NK poker.