Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Lise, Femke & Manon?

Lise Roché (15) uit Liempde, Femke van Kuringe (15) uit Esch en Manon Vriens (16) uit Boxtel wonnen vorige week Skills Talents Brabant. De drie laatstejaars leerlingen van het Baanderherencollege vormden Brabants beste team in de categorie Economie & Ondernemen. Donderdag 24 maart doen ze mee aan het NK.

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden. Wat moesten jullie doen?

,,Prijzen vergelijken, een Powerpoint maken met een filmpje, een zakelijke brief schrijven. Het was flink doorwerken tijdens de Brabantse finale. De jury keek mee over onze schouders en daar werden we soms best nerveus van. Maar we hebben het gered. Sterker nog, we wonnen goud! En dat had niemand verwacht, ook wij zelf niet. Toen we als winnaar werden genoemd, werden we helemaal gek, ook de docenten."

Dus jullie zijn veel beter dan je dacht?

,,We hebben lol samen, maar we kunnen ook serieus werken. En als het moet, leveren we kritiek op elkaar om er samen beter van te worden. Dat kunnen we goed van elkaar hebben. Samenwerken en de taken goed verdelen is duidelijk ons sterke punt."

De landelijke finale is op 24 maart in Zeeland. Hoe bereid je je voor?

,,We oefenen nu al veel met extra opdrachten op school. Veel Outlook-werk met Powerpoint en Word. We hebben het wel goed in onze vingers, er is natuurlijk al heel veel geoefend. We gaan een dag eerder naar Zeeland en overnachten in een hotel. Echt leuk! En spannend. Want nu we zo onverwacht de beste van Brabant zijn, willen we ook het NK winnen. We gaan voor goud. En als dat lukt, vieren we dat met de hele klas."

Drukke tijden voor jullie, met de eindexamens op komst?

,,Meedoen met Skills Talents is tegelijk ook een goede training voor ons eindexamen komend voorjaar. Dat pikken we mooi mee. Maar eerst moeten we deze taart nog opeten. Hebben we gekregen van de schoolleiding. We delen hem met leerlingen en docenten, want hij is veel te groot voor ons drieën."

FOTO RECHTS: Lise Roché, Femke van Kuringe en Manon Vriens snoepen van de dikverdiende taart. Lise en Manon gaan na de zomer naar het Koning Willem I College. Femke zoekt nog een passende vervolgstudie. (Foto: Peter de Koning)