Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

Busbedevaart naar Lourdes

Lourdes, de plek waar hemel en aarde elkaar raken. Een bezoek aan de Zuid-Franse bedevaartsplaats aan de voet van de Pyreneeën zorgt dat mensen het leven van alledag weer wat gemakkelijker aankunnen. Vanuit Nederland wordt van zondag 11 tot met maandag 19 september een busreis gehouden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden.

De bedevaartreis wordt georganiseerd door de Nederlandse Lourdesbedevaarten voor Zieken (NLZ) en heeft een toeristisch karakter. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe route door Frankrijk; onderweg wordt een aantal fraaie steden bezocht, waaronder Amiens waar een prachtige kathedraal staat.

In Nevers wordt ook een kathedraal bezocht; hier ligt Bernadette opgebaard. In Vezelay houdt de bus halt bij de Basilique Sainte Marie de Madeleine en in de prachtige stad Beaune wordt het befaamde Hospice Civils uit de 15e eeuw bezocht. Beaune is voor veel reizigers naar Zuid-Frankrijk een bekende halteplaats.

In Lourdes sluit het reisgezelschap aan bij de pelgrims die met de trein of het vliegtuig zijn gekomen. Er wordt aan diverse vieringen deelgenomen, tevens is er ruimte om deel te nemen aan een uitstapje naar de Pyreneeën.

Meer informatie en aanmelding is verkrijgbaar bij reisleider Jos van der Heijden uit Best, telefoonnummer 06-18 61 89 03 of e-mail: vwkn.lourdes@gmail.com. (Foto: Marc Cleutjens).