HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15; diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708; diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Parochiesecretariaat. Het secretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00. Het telefoonnummer is (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer men voor dringende zaken kan bellen. E-mail: info@heilighartparochie.nl.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de vijfde zondag door het jaar met als motto: 'Gezonden door God'. Op de avond van de dag van de verrijzenis, heeft Jezus zijn apostelen de zending gegeven zonden te vergeven. Ook wij ontvangen iedere zondag opnieuw een zending van God. 'Gaat, jullie zijn gezonden!' zei de priester vroeger aan het einde van de mis. Maar voordat we uitgezonden worden zullen we God zelf tegenkomen in deze mis. We zullen God ontmoeten die in de eucharistie tot ons komt. Vanuit deze ontmoeting zullen we onze zending ontvangen.

* Overleden. In de parochie is Toos Vogels-Jansen (95) overleden. Moge zij nu voorgoed delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Palmtakjes. Achter in de kerk staat een mandje waarin men dit weekend nog een palmtakje van afgelopen jaar kan leggen, de takjes worden dan meegenomen in de asverbranding.

* Aswoensdag. In de parochie is er op Aswoensdag een viering om 19.00 in de Sint-Petrusbasiliek. Dit is een viering met samenzang. Men kan in deze viering het askruisje ontvangen. De viering van 09.00 vervalt.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of via het parochiesecretariaat, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Dinsdag 19.30: vergadering acolieten, pastoraal centrum, Duinendaal. Woensdag 19.30: Sint-Petrusmonumenten en 20.00 vergadering bestuur Heilig Hartparochie, pastoraal centrum Duinendaal. Donderdag 11 februari 20.00: vergadering financiële commissie, pastoor centrum Duinendaal. Vrijdag 12 februari 19.00: tienerpastoraat koetshuis Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang. Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 carnavalsmis met Sint-Petruskoor en jeugdhofkapel. Voorganger en predikant is kapelaan G. de Jong.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis verzorgt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Anglicaanse Mis van C. Doevendans

* Orgelprogramma. Lemmens: Fanfare.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 uit dankbaarheid.

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Overl. ouders Van Baast- v.d. Broek (jgt); Jo v. Weert- v. Wezel (mgd); Truus Verlangen-Hendriks (mgd); Riet Trommelen-Schneijdenberg (mgd); Mies Kuijpers (mgd); overl. ouders Bart en Tonnij v.d. Besselaar- v.d. Velden (trouwdag); Ad v. Heesch (verj); fam. Bergman- v. Uden.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 19.00 Aswoensdag. Viering met samenzang.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor alle parochianen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 carnavalsviering met medewerking van ouderenorkest Da Capo.

WOENSDAG 10.15 Aswoensdag; eucharistieviering met aswijding.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 11.11 carnavalsmis; voorganger en preek kapelaan Geoffrey de Jong met medewerking van hofkapel De Kromploegers. Intenties voor alle overleden Ploegers en Ploegerinnen; Jan en Marietje v.d. Laar- v. Overdijk; Brigitte v.d. Laar- v.d. Broek (verj. en jgt); 19.00 Eucharistieviering; voorganger en preek pater Hans de Visser. Samenzang onder leiding van Antoinette v. Roosmalen. Intenties voor Toos v.d. Broek-Prinsen (jgt); familie Verhagen en familie Van Woensel; Jan v.d. Loo; Jan Baijens.

ZONDAG 09.30 hoogmis; voorganger en preek pater Hans de Visser. De mis wordt opgeluisterd met Gregoriaanse gezangen door het kerkkoor Cantate Domino. Intentie voor overleden parochianen Heilig Hartparochie.

WOENSDAG 19.00 Aswoensdag met uitreiken askruisje; voorganger kapelaan Geoffrey de Jong.

DONDERDAG 09.00 stille mis.

MEDEDELINGEN

* Welkom in de pastorie. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 koffie drinken in de pastorie, een praatje met de kapelaan en het opgeven van een misintentie. Deze kost 12 euro.

* Geen eucharistieviering. Maandag vervalt de reguliere ochtendmis vanwege carnaval.

* Aswoensdag. Woensdag om 19.00 wordt tijdens de viering het askruisje uitgereikt als begin van de veertigdagentijd. Parochianen die nog oude palmtakjes hebben liggen, kunnen deze voor en na de weekendvieringen inleveren bij de sacristie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

VRIJDAG 09.30 eucharistieviering voor de leden en overl. leden van de KBO Lennisheuvel. Na afloop is er koffie en thee in De Uitwijk.

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. Na de viering is er koffie en thee in De Uitwijk. Misintenties voor Gerard v.d. Heijden; Ton en Ria Kruijssen; een bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag om 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Misintenties die later binnenkomen, worden niet meer in Brabants Centrum vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen. Misintenties kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in de brievenbus van De Uitwijk doen.

* Agenda. Woensdag 19.00: Aswoensdag. Eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor en uitdelen van de askruisjes. Zaterdag 13 februari 18.30: Eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. (0411) 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel : Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart graag rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag geopend van 10.30 tot en met 11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven

Sint-Willibrorduskerk
Esch

VRIJDAG 18.30 eucharistieviering ter gelegenheid van carnaval. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. De muziek wordt verzorgd door blaaskapel De Knoestjes. Intenties voor Corry v. Veen-Pijn; Harry v.d. Zanden; John Luther; Frans v. Esch (opa van Mark v. Bragt); Joke v.d. Besselaar; Johan Schellekens; Antoon v. Gemert; Riek v. Gemert- v. Hal; Tinie Latijnhouwers; levende en overleden leden en familie van De Knoestjes; Sjef Pigmans (vader van de voorzitter); opa en oma Van Weert; opa en oma Van Berkel; Theo Prinsen; Harrie v. Roosmalen; Joop Peijnenburg; opa Kees en oma Mien van Ilse v.d. Loo; Thea Dobbelaer, oma van Gijs, Maarten en Janneke Dobbelaer; oma Riet v. Overbeek- v.d. Sande en oma Lies Vlassak- v. Laarhoven van ceremoniemeester Lara v. Overbeek; Jan v. Kuringe; levende en overleden vrijwilligers en familie van stichting De Oggelvorsen; voor de parochie.

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor overl. fam. Rovers- v.d. Meerendonk; voor de parochie.

MAANDAG geen eucharistieviering in Het Buitenhuis.

WOENSDAG 10.15 Aswoensdag. Eucharistieviering in Het Buitenhuis met askruisje. Zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. 19.00 Eucharistieviering met askruisje. Voorganger is pater Hans de Visser. Aswoensdag is een vasten- en onthoudingsdag.

MEDEDELINGEN

* Bedevaart Kevelaer. Dinsdag 13 september gaat de parochie op bedevaart naar Kevelaer. Achter in de kerk liggen folders en inschrijfformulieren.

* Misintenties. Sinds 1 januari is de vergoeding voor een misintentie 12 euro. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met samenzang. Intenties voor Gerrit v. Kasteren; An v.d. Steen-de Koning (mgd); voor het welzijn van alle parochianen.

ZONDAG 09.30 carnavalsmis met medewerking van smartlappenkoor Gimmese Smart. Intenties voor pastoor Piet Goedhart; ouders Schellekens-Rijken; ouders Kastelijn-de Laat; Wim Kastelijn; Harald Kastelijn; Diny v. Heeswijk-Schellekens; Hermus Schellekens; Piet Eijkemans; Rien v. Iersel; Toos de Punder; Tonnie Gloudemans- v. Schijndel; Riet Gloudemans-Kok; Piet Gloudemans en kleindochter Sanne.

WOENSDAG 19.00 Aswoensdag met uitreiking van het askruisje. Aswoensdag is vasten- en onthoudingsdag.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst, geleid door mw. ds. C.A. Terlouw. Voor de kinderen is er geen Paks vanwege de vakantie. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. Voor de kinderen is er limonade. Organist is Theo de Jong.

MEDEDELINGEN

* Zingen. Zondag 09.45 inzingen van het lied van de maand: 893.

* Agendavergadering. Woensdag 13.30 in De Schakel.

* Bereikbaarheid. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Lennisheuvel

houdt viering

in Taizé-sfeer

Te midden van het carnavalsfeest is er zondag 7 februari om 10.30 uur een ingetogen woord- en communieviering in de Sint-Theresiakerk te Lennisheuvel. Deze viering vindt plaats in een Taizé-achtige sfeer.

Zo is er ruimte voor bezinning en rust, ook worden er veel Taizé-liederen gezongen en is er een moment van stilte. De wonderbare visvangst – uit de Evangelielezing van deze zondag – staat centraal. Iedereen is welkom; na afloop wordt koffie en thee geschonken.

De Walnoot

ZATERDAG 6 FEBRUARI

Carnaval met De Walvisjes        13.00

ZONDAG 7 FEBRUARI

Carnaval met De Walvisjes        13.00

MAANDAG 8 FEBRUARI

Carnaval met De Walvisjes        13.00

DINSDAG 9 FEBRUARI

Carnaval met De Walvisjes        13.00

DONDERDAG 11 FEBRUARI

Kienen Daphnia        20.00

De Rots

VRIJDAG 5 FEBRUARI

Biljartver. De Rots        13.00

Gezinscarnaval        13.00

Dol-fijne avond        19.00

ZATERDAG 6 FEBRUARI

Gezinscarnaval        13.00

PartyRock        20.00

ZONDAG 7 FEBRUARI

Gezinscarnaval        13.00

Carnavalskienen        19.30

MAANDAG 8 FEBRUARI

Gezinscarnaval        13.00

Carnavalskienen        19.30

DINSDAG 9 FEBRUARI

Gezinscarnaval        13.00

DONDERDAG 11 FEBRUARI

Knutselen AVO        09.30

Biljartver. De Rots        13.00

Spelletjes AVO        13.30

Quilten        13.30

ZATERDAG 13 FEBRUARI

Rommelmarkt        13.00

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

WOENSDAG 10 FEBRUARI

17.00 gezamenlijk eten in Chinees restaurant Lotus, Breukelsestraat. Aanmelden vóór 7 februari via telefoonnummer (0411) 68 92 85 of 67 78 63.

DONDERDAG 11 FEBRUARI

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 12 FEBRUARI

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.


Café Brein

In zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel wordt maandag 15 februari van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst gehouden van café Brein. Deze is bedoeld voor mensen met niet aangeboren hersenletsel, hun familieleden en eventuele mantelzorgers. Ditmaal wordt ingegaan op veranderingen die mensen meemaken als ze hersenletsel oplopen. Vooral het accepteren van die veranderingen is lastig. Café Brein is gratis toegankelijk, de zaal is vanaf 19.00 uur open. Meer weten? Bel naar Marieke Dijkshoorn van ContourdeTwern in Boxtel, telefoon (0411) 65 58 99.