Judith Huisman en Peter Jansen ontvangen vanaf maart de eerste bewoners in woonvoorziening Herbergier aan de Baroniestraat in Boxtel. In de 16 appartementen komen ouderen met geheugenproblemen te wonen. (Foto: Marc Cleutjens).
Judith Huisman en Peter Jansen ontvangen vanaf maart de eerste bewoners in woonvoorziening Herbergier aan de Baroniestraat in Boxtel. In de 16 appartementen komen ouderen met geheugenproblemen te wonen. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

Enthousiaste reacties op verbouwing kantoor Sint-Joseph

Bewoners houden regie in Herbergier

Nieuwsgierige genodigden kwamen dinsdag in groten getale naar het voormalige kantoor van woonstichting Sint-Joseph aan de Baroniestraat in Boxtel. Het pand is de afgelopen maanden ingrijpend verbouwd tot een woonvoorziening voor ouderen met geheugenproblemen.

In maart gaat Herbergier, een zorgformule van stichting De Drie Nootenbomen, van franchisenemers Peter Jansen en Judith Huisman officieel van start.

Kenmerkend voor Herbergier is dat bewoners zelf hun levensritme bepalen. Ook zullen de deuren van het complex van het slot blijven. ,,Zelfstandigheid en vrijheid zijn erg belangrijk voor ouderen. Ik vind dit dan ook een heel goed plan", vertelde Ad Boleij, voorzitter van de Huurdersbelangenvereniging Boxtel. Lenny van Noort woont tegenover Herbergier en gaat er straks aan de slag. ,,Ik werk als verzorgende en ben veel tijd kwijt aan administratie. Hier is er veel aandacht voor de ouderen en dat sprak me zo aan dat ik besloot er te gaan werken." Voorzitter Ad van den Brand van stichting Ouderen in Regie was enthousiast. ,,Heel inspirerend, dit sluit precies aan op wat wij voor ogen hebben. Regie houden over je eigen leven op je oude dag."

Samenwerking met het hobbycentrum voor ouderen, dat aan de overkant van de straat gerealiseerd wordt, lijkt voor de hand te liggen en beide initiatieven zitten dan ook binnenkort om de tafel. ,,Wij gaan heel gastvrij zijn voor de doelgroep die hier een plek krijgt", besloot voorzitter Alphons van der Heijden.