Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Opwarmen voor Waggelpodium en Petazzie...

Samen met drie andere dweilorkesten trok De Aggemarvanhuisaf Band zondag veel publiek naar grand café Rembrandt. Het jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert ontplooide zich als een voorproefje van twee immer drukbezochte evenementen tijdens de leutvierdaagse: het Waggelpodium en muziekfestival Petazzie.

Gastoptredens van Ons Heike uit 's-Hertogenbosch, De Naagers uit Tilburg en Black Wooow uit Loon op Zand zorgden ervoor dat de in groen en zwart gehulde muzikanten van De Aggemarvanhuisaf Band zich af en toe ook onder het publiek konden begeven. Maar dat verhinderde hen er niet van tot tweemaal toe een spetterend optreden neer te zetten. Het deed denken aan het muziekfestival Petazzie dat ook dit jaar weer op carnavalsdinsdag in Eendengat van stapel loopt met de deelname van twintig verschillende dweilorkesten van heinde en verre.

NOG INDJE DAN...

De gastheren openden het Karnavals Kriebels Konsert, maar keerden halverwege het programma nog een keer terug op het podium om prins Peer d'n Twidde met zijn gevolg te verwelkomen.

Nadat enkele cadeaus waren uitgewisseld en ook nog diverse onderscheidingen werden uitgereikt, speelde De Aggemarvanhuisaf Band met een aantal afwisselende vocalisten. Onder hen leden van Echdweil die lieten horen dat 'Nog indje dan' terecht is uitgeroepen tot kwekhit van het jaar.

Dankzij de gastoptredens deed het KKKonsert ook een beetje denken aan het gratis toegankelijke Waggelpodium dat op carnavalszaterdag al jaren voor een afgeladen zaal in Rembrandt zorgt. Dat zal deze keer niet anders zijn met bijna twintig zangoptredens en dwaze sketches. Onder hen diverse deelnemers van het Kwekdeuntjesfist: De Natneuzen, Geen Drank Geen Klank en... prins Peer in hoogst eigen persoon. Zij waren ook afgelopen zondag al van de partij en toonden aan dat Eendengat veel zangtalent rijk is. Het Waggelpodium belooft zaterdag 6 februari vanaf 20.30 uur opnieuw een gezellige topper op de Boxtelse leutkalender te worden.

FOTO BOVEN: De Aggemarvanhuisaf Band tekende zondag voor de 39e keer voor het jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert van Eendengat. (Foto: Henk van Weert).