Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

verbouwing hobbendonken officieel achter de rug

'Eerst feest voor belangrijkste mensen'

,,In deze aula vieren we morgen het heropeningsfeest met grote mensen, zoals mijn baas van Sint-Christoffel. We vinden jullie de belangrijkste mensen van allemaal, dus daarom zijn jullie als eerste aan de beurt", zei directeur Henk Verhoeven gisterochtend tegen alle leerlingen van De Hobbendonken. De basisschool is de voorbije maanden grondig opgeknapt. Door middel van creatieve workshops droeg de jeugd daar woensdag een steentje aan bij.

Een nieuwe vloer, een grondige schilder-


Infoavond JRL

over Technasium

Het Jacob-Roelandslyceum (JRL) staat woensdag 3 februari in het teken van slimme onderzoeken en innovatieve ontwerpen van leerlingen. Op die dag vindt de jaarlijkse Technasiumavond plaats. Ruim tweehonderd leerlingen van klas 2 tot en met 6 presenteren dan op de beursvloer hun werk.

Het Technasium is een profilering die leerlingen met interesse in de bèta-wereld, onderzoeken en ontwerpen al vanaf de brugklas kunnen kiezen. Ze gaan dan aan de slag met grote opdrachten van bedrijven.

Tijdens de Technasiumavond demonstreren alle jongens en meiden hun product of vertellen ze waarom hun ontwerp de beste oplossing voor het probleem van de opdrachtgever is. Voor de leerlingen van de tweede klas, die nieuwe lichtconcepten voor de openbare ruimte ontworpen hebben, vindt tijdens de avond ook de openbare schoolfinale van de Technasium Top Award plaats. Dan wordt bepaald welk team het JRL mag vertegenwoordigen tijdens de finale van het netwerk Brabant-Oost.

De Technasiumavond is voor iedereen gratis toegankelijk, men kan binnen lopen van 19.00 tot 20.30 uur in het JRL aan de Grote Beemd 3. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd: http://tinyurl.com/jrl-t-avond.

beurt, nieuwe plafonds en lampen: de basisschool in Boxtel-Oost kan er weer even tegen. ,,Daarnaast hebben we ook een nieuw logo laten ontwerpen door SintLucas", vertelde directeur Verhoeven. Hij toonde het beeldmerk gisterochtend al kort aan de leerlingen, vandaag wordt het officieel onthuld tijdens de receptie voor volwassenen. Daarnaast is ook de website van De Hobbendonken vernieuwd. ,,Hier staat een gelukkige directeur. Er heeft een kentering plaatsgevonden van onzekerheid naar een modern gebouw. Dat is een fijn gevoel." De komende maanden worden de laatste puntjes op de i gezet. Zo krijgt de binnenplaats van het gebouw een opknapbeurt, komen er grindpaadjes rondom de school, worden nog wat nieuwe lampen opgehangen en komt er kunst aan de muren.

De Hobbendonken had al behoorlijk wat kunstwerken in bezit, gemaakt door (oud-)leerlingen, maar gisteren zijn er weer nieuwe werken bijgekomen. Vanwege het heropeningsfeest werden in klaslokalen creatieve workshops georganiseerd. Vogelhuisjes bouwen, eierkoeken versieren, toiletspiegels oppimpen: de kinderen konden aan van alles deelnemen en kregen hierbij hulp van ouders en leerkrachten.

kleurtjes

Josephine, Faye-Lynn, Amber en Demi uit groep 6 werkten met z'n vieren aan een 'optische illusie'. ,,Dat is een schilderij dat er veraf anders uitziet dan dichtbij", legde Josephine uit. ,,Hopelijk komt deze op een mooie plek in de school te hangen." Het viertal is blij met de verbouwing van de school. ,,Het is echt supermooi geworden", aldus Demi. ,,Ik vind vooral de witte muren aan de buitenkant mooi." ,,En het logo ook", vulde Josephine aan. Haar klasgenootjes knikten instemmend. ,,Leuk, met al die kleurtjes." Voordat de leerlingen uit groep 6 aan de slag gingen met de optische illusie, hadden ze al vlaggetjes van stof gemaakt. Verschillende ouders van leerlingen naaiden die gisterochtend aan elkaar, zodat er een grote slinger ontstond. Een mooi attribuut tijdens de receptie voor volwassenen.

Ook de kleuters waren woensdag creatief bezig. Suus, Lieke en Roos uit groep 1/2 kleurden een tekening van Assepoester in. ,,De school is heel anders geworden, alles is nu mooi", vond Lieke. ,,Dadelijk ga ik nog een vogelhuisje versieren. Én vlaggetjes maken, mijn oma is er ook om te helpen." Juf Debby gaf aan dat de kleuters intensief betrokken zijn bij de verbouwing van de school. ,,Zo hebben we een tijdje in een ander lokaal doorgebracht en stond het thema 'bouwen en verbouwen' centraal. Bovendien hebben verschillende ouders van de kinderen meegeholpen met schilderen. Dat is de reden dat de kleuters heel goed door hebben wat er op hun school is gebeurd."

FOTO BOVEN: Op basisschool De Hobbendonken vond gisterochtend het heropeningsfeest plaats. Leerlingen namen deel aan creatieve workshops, zoals het schilderen van een 'optische illusie'. (Foto's: Peter de Koning).

Lekker smullen van zelfversierde eierkoeken tijdens het heropeningfeest op De Hobbendonken...