Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Mullukzuipertjes?

In Mullukzuipertjesland (Gemonde) is het al jaren traditie om het carnavalsfeest af te trappen met de herrieoptocht: een stoet die bestaat uit leerlingen van de Sint-Lambertusschool. Vrijdag 5 februari is het zover. De voorbereidingen van de verschillende groepjes zijn inmiddels in volle gang...

Wie zijn jullie? In koor roepen de meiden: ,,We zijn Kim, Romy, Amber Lieke, Senn, Bo en Demi. We zitten allemaal in groep 6 en zijn vriendinnen van elkaar."

Vrijdag 5 februari vindt de traditionele herrieoptocht weer plaats. Doen jullie mee? ,,Ja, natuurlijk. Iedereen van school doet mee", roept Senn enthousiast. ,,We hebben iets héél origineels bedacht..."

Wat is jullie idee? Lieke: ,,We kijken vaak naar het televisieprogramma Troetelbeertjes. Het thema van Mullukzuipertjesland is dit jaar 'Gimde un kleurrijk geheel'. Troetelbeertjes zijn er ook in alle kleuren, dus dat leek ons een leuk idee. We hebben allemaal een pak gekocht, iedereen koos een andere kleur." Demi voegt toe: ,,Zo zorgen wij Gemonde ook voor een kleurrijk geheel..."

Kunnen we nog extra's verwachten tijdens de optocht? Bo: ,,Samen met Kim en Amber hebben we een tekst verzonnen op het liedje van de Troetelbeertjes. Dat zingen we tijdens de optocht. Het gaat zo: 'We zijn de beste beren, we lossen alles op. We zijn de beste vrienden. Zo bereiken we de top. En als we iets fout doen, krijgen we op onze kop!" Senn: ,,Ook delen we snoepjes uit en hebben we allemaal een eigen rol tijdens de optocht. Ik ben een dierenbeer, ook zijn er een brombeer, slaapbeer, lachbeer, zonnebeer, geluksbeer en hartebeer. We maken bordjes waarop teksten komen te staan die met deze rol te maken hebben."

Vinden jullie het leuk om aan de optocht mee te doen? ,,Ja", roepen de vriendinnen glunderend. ,,We hoeven die dag niet te leren. En we kunnen lekker hard schreeuwen tijdens de optocht en het is altijd één groot feest. We weten zeker dat we gaan winnen."

FOTO RECHTS: Deze groep neemt vrijdag 5 februari als 'troetelbeertjes' deel aan de herrieoptocht in Mullukzuipertjesland. Achter (van links naar rechts): Kim, Romy, Amber, Lieke, Senn en Bo. Voorop: Demi. (Foto: Annelieke van der Linden).