Gerard Schalkx verzorgde tijdens de carnavalsmiddag voor 55-plussers en mindervaliden een geestig optreden in Ploegersresidentie Hof van Liempde. (Foto: Hans van Doorn).
Gerard Schalkx verzorgde tijdens de carnavalsmiddag voor 55-plussers en mindervaliden een geestig optreden in Ploegersresidentie Hof van Liempde. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

DRUKKE SENIORENMIDDAG IN LIEMPDE

Ook ouderen Ploegersland warmen op voor carnaval

In een bomvolle feestzaal van Ploegersresidentie Hof van Liempde hebben veel 55-plussers en mindervaliden genoten van de jaarlijkse seniorenmiddag. Het is voor veel ouderen in Ploegersland dé opwarmer voor het jaarlijks carnavalsfeest.

Het bonte programma omvatte optredens van muziekgroepen, toneelspelers, zangers en zangeressen die veelal ook al te zien waren tijdens de zittingsavonden in die Hof van Liempde werden gehouden. Nu gaven alle optredende artiesten opnieuw acte de présence om hun publiek te vermaken. Een bijzonder optreden was er van Gerard Schalkx, die dit jaar ook aan de wieg staat van de 25e kolderzitting die op carnavalszondag in café 't Wapen van Liempde wordt gehouden.

BUMPERBALL

Voorzitter Désiré van Laarhoven van prinsenvereniging De Ploegers blikt in de zaterdag officieel gepresenteerde carnavalskrant vooruit op het volksfeest, dat volgende week onder het motto 'Liemt zet de toon' zal losbarsten. Binden en verbinden is een belangrijk uitgangspunt van De Ploegers. Ze geeft aan dat de club voor alle doelgroepen activiteiten organiseert.

Niet alleen voor ouderen en mindervaliden, zoals afgelopen zondag, maar zeker ook voor de jeugd. Nieuw is het evenement Bumperball dat op maandag 8 februari voor de middelbare schooljeugd in het Concordiapark wordt gehouden. Tussen 13.30 en 17.00 uur kunnen teams die bestaan uit vier jongeren met elkaar de strijd aangaan. ,,We willen ook bij de jeugd de juiste snaar raken. Ook deze groep willen we graag binden aan het Liempdse carnaval en dankzij onze kieltjesleden kunnen we elk jaar een bijzondere activiteit voor hen organiseren", aldus Van Laarhoven.

DURPSHERBERG

Hoewel Ploegersland al behoorlijk wat evenementen op de carnavalsagenda heeft staan, is er altijd ruimte voor meer. Dinsdag 9 februari wordt de eerste editie van Festival Carnaval georganiseerd. Voor de jeugd vanaf 18 jaar zetten de organisatoren tijdens deze avond een festival neer met een zomers tintje. Het thema van dit jaar is dan ook 'Summertime'.

Deejay R&M draait op het hoofdpodium in de diepvriesdisco, in de lounge kunnen jongeren radje draaien of de Photobooth induiken. Het carnavalsfeest barst om 14.00 uur los in café De Durpsherberg aan de Dorpsstraat 6.