Nancy en Jan Dankers, morgen te herkennen aan de rode pompoen op hun mutsen...
Nancy en Jan Dankers, morgen te herkennen aan de rode pompoen op hun mutsen... Foto: Annelieke van der Linden

ruim boven streefbedrag skate4air

Nancy en Jan, opnieuw op het ijs in Oostenrijk

De afgelopen jaren namen de Boxtelse Nancy Dankers en haar vader Jan deel aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Morgen, vrijdag 29 januari, staat het duo opnieuw op het Oostenrijkse ijs. Met hun sportieve prestatie proberen ze via de actie Skate4Air zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor onderzoek naar taaislijmziekte.

Hoewel het duo pas morgen aan de start staat in Oostenrijk tijdens de vierde Alternatieve Elfstedentocht, hebben ze allebei al bijna zevenduizend euro opgehaald voor het goede doel. Door middel van donaties van vrienden en familie en statiegeldbonnenacties bij de Boxtelse supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Plus hebben Jan en Nancy dit geld bij elkaar gekregen. Daarin heeft Mieke, echtgenote van Jan en moeder van Nancy, een grote rol gespeeld, laat het schaatsduo weten. ,,Een heel groot dank je wel voor ons mam, die met haar snoepdoosjes en statiegeldbonnen een heel groot deel van ons sponsorbedrag heeft bij elkaar gebracht.."

aanmoedigingen

Waar Jan honderd kilometer op de Weissensee zal afleggen, kiest Nancy voor de dubbele afstand. Het duo gaat morgen om 07.00 uur van start en is door middel van een live webcam te volgen via www.weissensee.nl. ,,We dragen, net als voorgaande jaren, een knalrode pompoen op onze muts, dus je kunt ons goed herkennen", aldus Jan en Nancy. Daarnaast is het mogelijk om het Boxtelse duo aan te moedigen. E-mails met aanmoedigingen die worden verstuurd naar speakers@weissensee.nl, worden mogelijk voorgelezen. ,,Wij hebben er zin in. Of we het halen geen idee, we doen in ieder geval ons best. Als we gaan zoals ons sponsorgeld, dan moet het goed komen..."

Kijk voor meer informatie op www.skate4air.nl. Daar staan de persoonlijke pagina's van Jan en Nancy.


taverbo 3 grootste titelkandidaat

'BRTC-topper' eindigt in winst voor Sabo Boxtel

Het duel tussen Sabo Boxtel en Taverbo Sabo 1 werd vooraf al als een topper in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) bestempeld. En de voorspellingen kwamen uit. Het werd een lange, spannende en op hoog niveau gespeelde partij. Sabo Boxtel trok uiteindelijk aan het langste eind: 6-4.

In de beginfase leek het erop dat Sabo Boxtel de winst snel binnen zou halen. Na de vijfde partij was de tussenstand 4-1. Maar Taverbo Sabo vocht terug onder aanvoering van Ronald van Dael, die zijn drie enkelspelen won. In de achtste en negende partij konden Ad van Weert en Mari Bosman echter de zege voor Sabo Boxtel veiligstellen door het vijfde en zesde punt te scoren.

REMISE

Koploper Taverbo Sabo 3 zag het duel met genoegen aan en won zelf overtuigend de wedstrijd tegen De Firma Fotografie met 7-3. Voor De Firma Fotografie kon alleen Jordy van de Laak tegenstand bieden door al zijn drie enkelspelen te winnen. Henk en Nick van de Laak verloren al hun partijen. Aangezien ook het dubbel verloren ging, werd het een ruime winst voor Taverbo Sabo 3, die daarmee nogmaals bevestigde voor de titel te gaan.

In de wedstrijd tussen Taverbo Sabo 2 en Taverbo Sabo 4 ging het om de beste positie in de middenmoot. Taverbo Sabo 2 wist de aanval op hun solide vijfde plek af te slaan en stond aan de tegenstander slechts een remise toe. Door dit 5-5 gelijkspel bleven de posities gehandhaafd. Voor Taverbo Sabo 2 konden Lothar Groth en Mari van Dijk ieder tweemaal winst boeken en Hans Fonken was goede voor het vijfde punt. Het dubbelspel was in het voordeel van Toon van Geel en Peter de Rooij van Taverbo Sabo 4 die elk ook twee keer goed waren voor winst in het enkelspel.

ONGESLAGEN

Door de 7-3 nederlaag van De Firma Fotografie streden de teams van Rotsvast en Bat Boys om zo ver mogelijk weg zien te komen van de onderste plaats op de ranglijst. Beide teams waren hierop gebrand, waardoor dit maar gedeeltelijk lukte. Mari Karssemakers was voor Bat Boys de grote man. Hij bleef in zijn drie enkelspelen ongeslagen en stond zelfs geen enkele game af. Teamgenoten Rob van Grinsven en Paul Kuijs scoorden elk eenmaal zodat er vijf punten aan het totaal konden worden toegevoegd. De overige vijf punten waren voor Rotsvast, waardoor het duel in een remise eindigde.

MIDDENMOOT

De partij tussen grand café Rembrandt en De Dommel was door de resultaten op de andere tafeltennistafels van belang voor een plaats in de top van de ranglijst en een goede plek in de middenmoot. Het eerste ging op voor Rembrandt die door de uitslagen van de concurrenten en een 8-2 zege op De Dommel de tweede plaats steviger in handen kreeg. Voor De Dommel waren deze twee punten onvoldoende om verder afstand te nemen van de onderste plaats.

BBO volley

Uitslagen dinsdag 26 januari

EERSTE KLASSE

Veldsink/De Lind - Fireballs        3-0

Meubelidee/Aldaron - 2e Glas/DaNie        2-1

FAC Hypotheken - NulVier        3-0

Xieoe/Leermakers - Fassbender        2-1

TWEEDE KLASSE

The Brain quizzen - Hart van Boxtel        3-0

Oude Ballen - Hoppenbrouwers        3-0

Dinercafé Knus - HashtagMedia        3-0

Discovloerboxtel/'t Fustje - Burned        2-1

DERDE KLASSE

Arteway - Unlimited        0-3

Gemeente Boxtel - Als Voorheen 2A        3-0

Baril Coatings - Van Oirschot RVS        0-3

Arie's - Effe Tikke        2-1

VIERDE KLASSE

Magic X - Zonder Naam        1-2

Clic Visuals Reclame - De Braken        3-0

Consense of Solartricity - Bonyxblok        0-3

Brabant Sports - VC Swinta        2-1

Programma dinsdag 2 februari

EERSTE KLASSE

Veldsink/De Lind - NulVier        19.30

Meubelidee/Aldaron - Discovloerboxtel        20.30

Xieoe/Leermakers - Vanderlande/Netnie        21.30

2e Glas: DaNie - FAC Hypotheken        22.30

TWEEDE KLASSE

Van Olphen - Effe Tikke        19.30

Hart van Boxtel - Arie's        20.30

Dinercafé Knus - Fassbender        21.30

Burned Volleybal - Fireballs        22.30

DERDE KLASSE

Hoppenbrouwers - Brabant Sports        19.30

Van Oirschot RVS - HashtagMedia        20.30

Clic Visuals - Baril Coatings        21.30

Gemeente Boxtel - Unlimited        22.30

VIERDE KLASSE

VC Swinta - Magic X        19.30

Consense of Solartricity - Bonyxblok        20.30

De Braken - Arteway        21.30

Zonder Naam - Als Voorheen 2A        22.30