impuls om spaarpunten te verzilveren

300 extra Boxtelaartjes voor leden stichting BC

Alle abonnees en leden van Brabants Centrum met een VIP-pas van loyaliteitssysteem Boxtelaartjes, hebben inmiddels driehonderd Boxtelaartjes met een winkelwaarde van dertig euro op hun pas bijgeschreven gekregen.

Stichting Brabants Centrum heeft, ter ondersteuning van de lokale detailhandel van Boxtel, in maart vorig jaar het loyaliteitssysteem Boxtelaartjes gelanceerd, georganiseerd en betaald. Het doel is om inwoners van Boxtel zoveel mogelijk hun aankopen te laten doen bij de lokale winkeliers, detaillisten en horecagelegenheden om de lokale economie en de werkgelegenheid in Boxtel een impuls te geven. De winkeliersverenigingen in het centrum en de wijken Selissenwal en Oost hebben de actie omarmd. Ook de lokale verenigingen profiteren van het loyaliteitssysteem, als zij als goed doel geregistreerd staan bij Boxtelaartjes.

Omdat het past bij de doelstellingen van haar stichting heeft Brabants Centrum met de drie winkeliersverenigingen (Ondernemingsvereniging Boxtel, Selissen en Oosterhof) afgesproken om het spaarsysteem voor drie jaar te organiseren en betalen. ,,Na tien maanden hebben we een goed beeld van waar we precies staan", zegt directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum. ,,De doelstelling van het sparen wordt goed bereikt. Er zijn maar liefst 5.656 pashouders, die inmiddels over ruim dertig miljoen euro aan aankopen gespaard hebben. Dat gaat dus goed. Een lastig punt blijven de aanbiedingen in de winkels. Er zijn wel bijna 6.000 aanbiedingen gekocht, maar dat is te weinig ten opzichte van het gespaarde aantal punten."

In de praktijk wordt nog weleens gedacht dat de verenigingen worden gesteund door te sparen. Dat is niet zo. Pas bij de aanschaf van een aanbieding gaat 50 eurocent naar de aangegeven doelen.

aanbiedingen

In goed overleg met de voorzitters van de drie winkeliersverenigingen wordt gezocht naar de beste manier om met aanbiedingen om te gaan. De huidige actie 'Het Sneeuwt Boxtelaartjes' is daar een voorbeeld van. Bij liefst 35 winkels en bedrijven 'sneeuwt' het momenteel kortingen en is het voor pashouders van de Boxtelaartjes extra aantrekkelijk om hun gespaarde punten te verzilveren en hun verenigingen te steunen. De abonnees en leden van Brabants Centrum hebben in ieder geval weer driehonderd Boxtelaartjes extra te besteden vanaf deze week.

Ook mensen die nog geen lid zijn van Brabants Centrum, maar wél lid willen worden, ontvangen een Boxtelaartjespas met een spaartegoed van driehonderd punten. Kijk voor alle informatie over het loyaliteitssysteem op www.boxtelaartjes.nl.