Afbeelding
Foto: Hans Verberk

DUCKS/OYSTERS VERLIEST IN DOETINCHEM

Rugbyveteranen Ducks boeken forse zege in Den Wielakker

Het gecombineerde veteranenteam van het Boxtelse Ducks en het Bossche The Dukes, uitkomend onder de naam Duckes Legends, won zondag in sportpark Den Wielakker overtuigend van Tarantula Tilburg. Het eerste seniorenteam van Ducks, dat samenspeelt met Oysters Oisterwijk, leed een forse nederlaag in Doetinchem.

Ducks/Oysters was voor de uitwedstrijd tegen Wild Rovers fors gehandicapt; diverse vaste spelers ontbraken. Ondanks dat de vervangers hun stinkende best deden, was het niet genoeg om een forse 40-5 nederlaag te voorkomen. Door de wisselingen ontbraken de samenhang en de vaste patronen. De Achterhoekers maakten hier dankbaar gebruik van door met enige regelmaat door de defensie van Ducks/Oysters te breken en te scoren.
Het tweede rugbyteam van Ducks, dat samen met Bossche spelers opereert onder de naam Duckes Legends, won in Boxtel met 36-15 van Tarantula Tilburg. De ploeg behield zijn voorsprong waardoor Tilburg voortdurend achter de feiten aan liep. De gastheren verzuimden het duel echter voortijdig te beslissen door te veel technische fouten. De dreiging van de Tilburgse snelheid werd vooral door laatste man Tim Nouwens goed opgevangen. Hij wist met Thijs de Langen ook nog een try voor zijn rekening te nemen. Zondag 31 januari speelt Duckes Legends wederom om 13.00 uur in Boxtel; dan is Obelix Nijmegen de tegenstander.

Uitslag zaterdag 23 januari

Jun.: RCC/REL - Oysters/Ducks        28-33
Uitslagen zondag 24 januari
Sen. 1: Wild Rovers - Oysters2/Ducks        40-5
Sen. 2: Duckes Legends - Tarantula        36-5
Programma zaterdag 30 januari
TBM: toernooi Den Bosch        10.00
Cubs: DIOK Leiden - Oysters/Ducks        11.00
Junioren: RCE/Vets - Oysters/Ducks        12.00
Programma zondag 31 januari
Sen. 1: USRS Utrecht - Oysters/Ducks        13.00
Sen. 2: Duckes L.– Obelix        (Wielakker) 13.00

FOTO BOVEN: Duckes Legends boekte zondag in sportpark Den Wielakker een klinkende zege. (Foto: Hans Verberk).