De broers Henk (links) en Maarte van de Laak hebben vorig jaar de organisatie van het Politiek Kaffee in Eendengat op zich genomen. (Foto: Peter de Koning).
De broers Henk (links) en Maarte van de Laak hebben vorig jaar de organisatie van het Politiek Kaffee in Eendengat op zich genomen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Inde Lijst 11: 'Blij dat naar ons advies wordt geluisterd'

Na elf keer voor de organisatie te hebben getekend vond het Neij Kommitee het welletjes en dus werd de organisatie van het Politiek Kaffee in Eendengat vorig jaar overgenomen door Inde Lijst 11. De 'lol-itieke' partij wordt gevormd door de broers Henk en Maarte van de Laak en hun debuut is hen goed bevallen. Op carnavalsmaandag 8 februari zullen zij in grand café Rembrandt opnieuw ludieke algemene beschouwingen houden. Prins Peer d'n Twidde én burgemeester Mark Buijs hebben elf minuten spreektijd opgeëist.

De keuze om zelf een politieke partij op te richten, is een goede zet geweest, vertellen de broers Van de Laak. Henk: ,,Door het jaar heen worden we door diverse bestuurders én belangengroepen in Boxtel gevraagd om onze mening te geven." Maarte, ietwat geheimzinnig grinnikend: ,,Ja, we hebben van B. en W. zelfs een speciale opdracht gekregen en de collegeleden luisteren best goed naar ons. Na afloop van het Politiek Kaffee zal blijken of burgemeester en wethouders onze adviezen ook voor de volle honderd procent hebben opgevolgd..."

Henk knikt: ,,Het is nu in ieder geval tijd om te kappen. Anders komen we helemáál dagen te kort om alle onderwerpen van een kritische noot te voorzien. Het wordt een vol programma, waarin natuurlijk tonprater Ad Hoevenaars een hoofdrol inneemt."

De ambtelijke fusie tussen Boxtel en Sint-Michielsgestel blijft niet onbesproken. ,,We zijn een beetje boos dat dáárover ons advies niet is gevraagd. Terwijl wij er als geen ander over mee kunnen praten. Onze moeder is immers in Bokkendonk geboren", zegt Henk.

De twee broers zijn na hun vuurdoop tijdens het immer druk bezochte treffen op carnavalsmaandag overstelpt met complimenten, vertelt Henk. ,,We hebben het Politiek Kaffee overgenomen, zonder te kopiëren wat onze voorgangers deden." Maarte knikt: ,,Daarbij zijn we vooral voor onze zangkwaliteiten de hemel in geprezen. Werkelijk, héél ontroerend!"

Het Politiek Kaffee van Eendengat begint maandag 8 februari om 11.55 uur in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door De Aggemarvanhuisaf Band, die ook na afloop optreedt. Als uitsmijter van de algemene beschouwingen is een crimineel goede tonprater uitgenodigd.